Οικονομία

18/11/17 11:02

τελ. ενημ.: 19/11/17 17:54

Αδειάζει κόμματα, θέτει ερωτήματα στη δημοτική αρχή και παράταξη Λεγάτου η «Επιμελητηριακή Συνεργασία»

Σειρά ερωτημάτων, με στόχο να ξεδιαλύνει έγκαιρα το παρασκήνιο στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, απευθύνει με ανακοίνωση της η «Επιμελητηριακή Συνεργασία». Σ’ αυτήν ζητά ιδιαιτέρως εξηγήσεις από τη ΝΟΔΕ Χίου, τη δημοτική αρχή και φυσικά το συνδυασμό της «Ενωτικής Κίνησης». Αναλυτικά αναφέρει:

«Πριν ακόμα επικυρωθεί επίσημα από την Εφορευτική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου η σύνθεση των δυο συνδυασμών που θα αναμετρηθούν στην εκλογική διαδικασία στις 16 και 17 Δεκεμβρίου με θλίψη διαπιστώνουμε ότι ξεκίνησε πόλεμος χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Ανυπόστατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο επιχειρούν να εμπλέξουν τον κομματισμό σε μια διαδικασία που αφορά καθαρά και μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, βαφτίζοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού μας ως δήθεν προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αποδίδοντας στην Ενωτική Κίνηση στήριξη από τη Ν.Δ. και τις μεγαλοεπιχειρήσεις του τόπου.

Φρονώντας ότι το τελευταίο που απασχολεί σήμερα τον επιχειρηματία του νησιού, ενόψει μάλιστα της δυναμικής διεκδίκησης  με αίτημα την αναστολή κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στις 22 Νοεμβρίου, είναι η παραπλανητική και άκρως αποπροσανατολιστική εμπλοκή κομμάτων ή άλλου είδους αρχών στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε εγκαίρως:

  1. Ουδέποτε ο επικεφαλής της Επιμελητηριακής Συνεργασίας υπήρξε μέλος οποιουδήποτε κόμματος. Αποδέχεται την τιμή εκλογής του στη διοίκηση του Επιμελητηρίου ανέκαθεν ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ενδεικτική της αμερόληπτης στάσης του κατά την περίοδο προεδρίας του υπήρξε η συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του και των δυο παρατάξεων και του ανεξάρτητου εκλεγμένου μέλους σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.
  2. Κρίνουμε ότι προσφέρουν τη χείριστη υπηρεσία στην τοπική οικονομία όσοι προσπαθούν να υψώσουν πλασματικά τείχη μεταξύ μεγαλοεπιχειρήσεων και «εμποράκων», δυνατών και αδυνάμων, επιτυχημένων και αποτυχημένων στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
  3. Θεωρούμε ότι τα κόμματα, στο σύνολο τους, πρέπει να σεβαστούν την αυτοτέλεια της τοπικής οικονομίας και να εγκαταλείψουν τις τακτικές του παρελθόντος με χρίσματα ή υποστήριξη σε υποψηφίους. Η τοπική αγορά πρέπει να παραμείνει ακηδεμόνευτη για αυτό και η Επιμελητηριακή Συνεργασία δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν επιθυμεί τη στήριξη από κανέναν κομματικό μηχανισμό. Αν παρόλα αυτά κομματικοί σχηματισμοί, όπως η ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ., όπως περιγράφεται σε κατά καιρούς δημοσιεύματα, έχουν διαφορετική, σεβαστή άποψη και προτίμηση, την καλούμε να το κάνει με τρόπο επίσημο, ώστε να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να μην κρύβεται πίσω από ανώνυμα και κακόβουλα δημοσιεύματα.
  4. Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους αρχή. Επειδή κατά καιρούς δημοσιεύματα συσχετίζουν παράγοντες της δημοτικής αρχής Χίου με την Ενωτική Κίνηση, υπέπεσαν μάλιστα στην αντίληψη μας παρεμβατικές κινήσεις στελεχών της που δεν είναι κιόλας ούτε καν μέλη του Επιμελητηρίου Χίου, ευχόμαστε να εκλείψουν και ο Δήμος Χίου να σεβαστεί στο ακέραιο τη διαχρονική συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης του τόπου με την εκάστοτε διοίκηση του Επιμελητηρίου μας.
  5. Καλούμε την Ενωτική Κίνηση, ως πρώτο δείγμα διάθεσης προσήλωσης στα πραγματικά προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Χίου, να καταδικάσει άμεσα κάθε κακόβουλο δημοσίευμα με στόχο τη δημιουργία ανυπόστατων εντυπώσεων και να επικεντρωθεί στην ανταλλαγή επιχειρημάτων με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα της τοπικής μας οικονομίας. Άλλωστε, άμεσα θα λάβει επίσημη πρόσκληση ανοιχτού διαλόγου από το συνδυασμό μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα νέα πρόσωπα δεν είναι ο Δούρειος Ίππος επαναφοράς αναχρονιστικών τακτικών, τις οποίες δικαίως επαίρεται ο συνδυασμός μας ότι απέβαλε από το Επιμελητήριο.»

Επιμελητηριακή Συνεργασία Χίου