17.4.2019 13:26

45 εκ.€ για την ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας

Το πρόγραμμα αφορά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Σε δημοσίευση προκήρυξης που αφορά την ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού (ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές) σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας, καθώς και σε Περιφέρειες με χαμηλές επιδόσεις στην Έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, προχώρησε ο αν. υπουργός ‘Έρευνας και Καινοτομίας, Κ. Φωτάκης. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Προγράμματος Περιφερειακής Αριστείας και το συνολικό ύψος ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ με δυνατότητα να αγγίξει τα 54 εκ.

 Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να συμβάλλει στην εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων δίνοντας την ευκαιρία σε συγκεκριμένες Περιφέρειες να ενισχύσουν το ερευνητικό τους δυναμικό μέσα από την ανάπτυξη ή αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών και την ενίσχυση δραστηριοτήτων όπως η παροχή υπηρεσιών, ιδιαίτερα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον παραγωγικό τομέα γενικότερα.

Στο Πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν ΑΕΙ ή και ερευνητικοί φορείς των Περιφερειών αυτών και υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με φορείς και από άλλες Περιφέρειες της χώρας. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ερευνητικά έργα που θα επιλεγούν θα αφορούν και θα υλοποιηθούν αποκλειστικά στις επιλέξιμες Περιφέρειες.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ