16.9.2019 8:30

120 δόσεις: Ανοίγει η εφαρμογή για μεταφορά στη νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις

Τίθεται σε λειτουργία η «πλατφόρμα» για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων και για όσους οφειλέτες έχουν ενταχθεί στην αρχικά νομοθετηθείσα ρύθμιση των 120 δόσεων και επιθυμούν να επαναρρυθμίσουν τις οφειλές τους με τη νέα πιο ευνοϊκή ρύθμισης.

Μέσω της νέας αυτής «πλατφόρμας» υποβολής αιτήσεων, είναι δυνατός ο επανακαθορισμός του αριθμού και του ύψους των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης. σύμφωνα με τους ευνοϊκότερους όρους που προβλέπει το άρθρο 2 του ν. 4621/2019. Δηλαδή πολλοί φορολογούμενοι που ήδη εντάχθηκαν στην αρχική ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν πλέον να επανέλθουν υποβάλλοντας αιτήσεις για υπαγωγή στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, ώστε ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων να γίνει μεγαλύτερος και τα ποσά των δόσεων να μειωθούν αισθητά.

Η νέα ρύθμιση επιτρέπει σε φορολογούμενους με χαμηλά και σε μεσαία εισοδήματα την εξόφληση μικρού και μετρίου ύψους οφειλών τους προς την Εφορία σε μηνιαίες δόσεις περισσότερες έως και 50% και σε ποσά μειωμένα έως και 60% σε σύγκριση με την αρχική ρύθμιση.

Ο λόγος για τον οποίο, σε κάθε περίπτωση μικρού ή μετρίου χρέους προκύπτουν τόσο μεγάλες διαφορές στον αριθμό και τα ποσά των δόσεων είναι ότι με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση, το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσεις μειώθηκε από τα 30 στα
Ευνοημένοι είναι και οι μικροοφειλέτες με χρέη μέχρι 2.400 ευρώ, καθώς με την καθιέρωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ αυξάνεται αυτόματα, κατά μεγάλο ποσοστό, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Π.χ. οφειλέτης ποσού 2.000 ευρώ μπορεί να ξεχρεώσει πλέον σε 100 δόσεις των 20 ευρώ εκάστη, ενώ με το ισχύον μέχρι πρότινος καθεστώς υποχρεούνταν να αποπληρώσει την οφειλή του σε 66 μηνιαίες δόσεις των 30,30 ευρώ εκάστη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ