11.7.2016 14:13

10 εκ. ευρώ στη Χίο μέσα από το Leader αλιείας

60% ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 40% ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Σε δημόσια διαβούλευση κι ενημερωτική συζήτηση για το νέο Leader Αλιείας προσκαλεί σήμερα στις 18:00 στο Ομήρειο η Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (Ε.Τ.Α.Χ.).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Τ.Α.Χ. Ιάκωβο Αμύγδαλο, γίνεται προσπάθεια να έρθει στο νησί της Χίου το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ποσό από το οποίο, περίπου, το 60% προορίζεται για ιδιωτικές επενδύσεις και, περίπου, το 40% για δημόσια έργα. Η αυριανή δημόσια συνάντηση θα έχει κατ’ αρχήν, ενημερωτικό χαρακτήρα για το πρόγραμμα, το οποίο αφορά σε παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νησί, με προτεραιότητα την περιφέρεια.

 

Επίσης, αναμένονται προτάσεις για τους άξονες που θα κατευθυνθεί το πρόγραμμα κυρίως, από ιδιώτες, ώστε να διασφαλιστεί η ετοιμότητα, όταν ξεκινήσει η υποβολή των προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης θα ξεκινήσουν το 2017.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ