5.8.2015 17:11

ΥΡΩ ΜΑΝΕ: «Η Τέχνη υλοποιεί το όνειρο» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΛΙΑ

Με τα λόγια «η Τέχνη αυτό το στόχο έχει, να υλοποιεί το όνειρο», η Υρώ Μανέ παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ τη νέα της θεατρική δουλειά, που εκπορεύεται, παρουσιάζεται και υμνεί την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Χίο.

Σε παραγωγή του Συλλόγου Αρμολουσίων Αττικής, υπό την αιγίδα του Ομηρείου και την υποστήριξη του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Αρμολίων, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια (ανα) παριστά στα Αρμόλια τη Σφαγή του 1822, βασισμένη στις μαρτυρίες διασωθέντων, όπως τις έχει καταγράψει ο Στυλιανός Βίος.

Σε κάθε περίπτωση το κείμενο φέρει την υπογραφή της Υρώς, η οποία επί σκηνής μεταφέρει τις μεγάλες αυτές τραγικές στιγμές του νησιού, ως παρακαταθήκη για ένα καλύτερο για τον κόσμο αύριο, χωρίς βία, πόλεμο, προσφυγιά και θάνατο.

Στα σχέδια βεβαίως της καλλιτέχνιδας είναι η παραγωγή να περιοδεύσει και σε άλλα μέρη της χώρας-εδώ δένει και το όνειρο-, αφού ο πόλεμος, η καταστροφή, ο μαζικός σφαγιασμός αμάχων, ουδόλως έχουν περιοριστεί, απεναντίας μάλιστα, διατηρούν όλη την απάνθρωπη σκληρότητά τους διακόσια χρόνια μετά.

Συντελεστές

Την Υρώ Μανέ, σ’ αυτήν την «χιοκεντρική» της απόπειρα πλαισιώνουν καλλιτέχνες αποκλειστικά Χίωτες, που δεν είναι άλλοι από τις ηθοποιούς Αρκαδία Ψάλτη και Καλιρρόη Μυριαγκού, όπως και οι αδελφοί μουσικοί Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης.

Οι Γιώργος και Σταύρος, εκτός από την μουσική που γράφουν, συμμετέχουν στην παράσταση και όπως οι ίδιοι δηλώνουν αυτοσχεδιάζουν μουσικά επί σκηνής, σε μια «διαδραστική σχέση μεταξύ υποκριτικής και μουσικής» ή διαφορετικά, σε μια σχέση λόγου και ήχου, θα μπορούσαμε να πούμε.

Το έργο φέρει τίτλο «1822 Οι σωσμένοι» αναφέρεται φυσικά στη Σφαγή της Χίου, διαθέτοντας άκρως αντιπολεμικό και ειρηνικό χαρακτήρα  και θα παρουσιαστεί στα Αρμόλια την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στην παλαιά πλατεία του χωριού.  Στόχος των συντελεστών είναι η παράσταση να ανέβει τον προσεχή Νοέμβριο στην σκηνή του Ομηρείου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο «π» και το «Politischios.gr».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ