24.7.2012 19:13

Της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο

 
Λαμπρός όπως πάντα, αναμένεται ο διήμερος εορτασμός μνήμης της Αγίας Παρασκευής, σε συνδυασμό με τη μνήμη της Μικρασίας, αφού πρόκειται για τη φερώνυμη εκκλησία του Καστέλου Χίου, κτισμένη με το μόχθο των προσφύγων του 1922.
Με απόφαση της Επιτροπής του ιερού ναού, οι φετινές πανηγυρικές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες «στους νεκρούς και στους αγέννητους, σ’ εκείνους που έφυγαν και σ’ αυτούς που θάρθουν, για να κρατήσουν τη σκυτάλη της παράδοσης», όπως λέει η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα ψαλεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κκ Μάρκου, για να ακολουθήσει στις 20.30, πάνδημος, ανά τις οδούς του Καστέλου, περιφορά της ιστορικής εικόνας της Αγίας.
Με το πέρας θα ακολουθήσει εκδήλωση απονομής διακρίσεων και βιβλίων σε αποφοίτους της ΣΤ΄ τάξης του Βουρείου Δημοτικού Σχολείου, ενώ τα χορευτικά τμήματα του  πολιτιστικού Συλλόγου ¨Γ. Βούρος» θα αποδώσουν εθνικούς και μικρασιατικούς χορούς.
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγ. Παρασκευής, θα τελεστεί το πρωί θεία λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και στις 19.15, μεθεόρτιος εσπερινός.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ