17.9.2012 15:55

Θρίαμβος Σμαραγδή στο Τορόντο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΤΥΧΕ Η ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Διθυραμβικοί τίτλοι, ενθουσιασμός, συγκίνηση και εξαντλημένα εισιτήρια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πρώτης εμφάνισης της διεθνούς κινηματογραφικής υπερπαραγωγής του Γιάννη Σμαραγδή για τον μεγάλο Ψαριανό Ιωάννη Βαρβάκη.
Η ταινία συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο, μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που αφορούν την Έβδομη Τέχνη και φέτος πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 9 έως χθες, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Το σημαντικό είναι ότι τα εισιτήρια για τις προβολές της ταινίας είχαν εξαντληθεί πολύ καιρό πριν την έναρξη του φεστιβάλ και όπως δήλωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο ΒΗΜΑ, πολλοί ομογενείς στην πόλη του Καναδά, δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.
Κατενθουσιασμένος σε αυτή την επικοινωνία του ο δημιουργός Γιάννης Σμαραγδής , που βρίσκεται στο Τορόντο για την παρουσίαση της ταινίας «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι», με συντελεστές της παραγωγής,  εξέφρασε την θλίψη του για το γεγονός.
Πάντως όλα δείχνουν ότι το απογοητευμένο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την διεθνούς συμπαραγωγής ταινία στις αίθουσες, αφού το «Χαβιάρι» του Σμαραγδή που ασχολείται με τον βίο και την πολιτεία του πειρατή και μετέπειτα εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, προβλέπεται να κάνει σημαντικές πωλήσεις στο εξωτερικό.
Το ρόλο του Βαρβάκη υποδύεται ο γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, ενώ ανάμεσα σε πολλούς έλληνες και διεθνείς ηθοποιούς περιλαμβάνονται η Κατρίν Ντενέβ, ο Χουάν Μπότο και ο Τζον Κλιζ.
Η ταινία «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» θα διανεμηθεί από την Feelgood Entertainment  και θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Οι λυγμοί μιας άγνωστης
Ο σκηνοθέτης ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του, για τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού και συγκίνησης του κοινού, συγκεκριμένα περιστατικά και ερμηνεύοντάς τες:  «O κινηματογράφος είναι η μεγάλη λαϊκή τέχνη των καιρών μας, όπως μεγάλη λαϊκή τέχνη στην κλασική Ελλάδα ήταν η τραγωδία: μία τέχνη για όλους. Μια ταινία είτε προβάλλεται στις αίθουσες, είτε σε Φεστιβάλ θα πρέπει να προσελκύσει το ευρύτερο κοινό. Είχαμε την τύχη η ταινία μας από την πρώτη παγκόσμια προβολή της, να βρει κοινό και μάλιστα σε ένα μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ όπως του Τορόντο. Πολύ δε περισσότερο που τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αρκετά πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Κρατώ από αυτή την πρώτη δημόσια προβολή της, την αγκαλιά μιας άγνωστης σε μένα γυναίκας, που τα δάκρυα και οι λυγμοί της δεν άφηναν να βγουν λέξεις από το στόμα της. Με τη σειρά μου ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους θεατές για την ευτυχία που μας έδωσαν».
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ