2.10.2013 16:48

Θεατρική Συνάντηση στη Σύρο

ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πέντε χρόνια μετά την 20η εορταστική Συνάντηση και για τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η Σύρος φιλοξενεί την 25η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 10 έως 20 Οκτωβρίου 2013 με τη συμμετοχή 28 ερασιτεχνικών θιάσων των νησιών του αρχιπελάγους.

Η συμμετοχή ομάδων, είναι μαζική και ξεπερνά κάθε προσδοκία με τέσσερις απ’ αυτές να συμμετέχουν για πρώτη φορά.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε εξαιρετικούς από κάθε άποψη χώρους τέσσερεις χώρους, που γενναιόδωρα παραχώρησε ο Δήμος Σύρου –Ερμούπολης,  με πρώτο (και καλύτερο) το ιστορικό θέατρο Απόλλων, αυτό το κόσμημα της πόλης και του Αιγαίου, αλλά και το κινηματοθέατρο Παλλάς, την αίθουσα «Κ. Τουλούπης»  του σχολικού συγκροτήματος Μάννα και την Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως κάθε φορά και θα περιλαμβάνουν σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, συναυλίες, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις.

Χιακές συμμετοχές

Το παρών στην ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδίας, από πλευράς Χίου, θα δώσουν τρία σχήματα, με τις παραγωγές τους να έχουν γοητεύσει το χιώτικο κοινό.

Πρόκειται για το Σύλλογο Γυναικών Χίου, που θα παρουσιάσει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», τη Θεατρική Ομάδα Χίου με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και το σχήμα της Θεατρικής Ομάδας του Φ.Ο.Β. μεε τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου.

Παράλληλες δράσεις

Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την  Ερμούπολη ως χώρο πολιτισμού, με πρώτη τη συναυλία  «Μουσική και τραγούδια για το θέατρο και τον κινηματογράφο» από την Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό  τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, όπως και την μουσικοθεατρική παράσταση  Κ.Π. Καβάφης «Απ’ έξω και τραγουδιστά» από την Ομάδα Καβάφης του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου. 

Στην Αίθουσα Τέχνης «Γ.& Ε. Βάτη» η συριανή ζωγράφος Μαρία  Ξαγοράρη που φιλοτέχνησε το θέμα της αφίσας, θα παρουσιάσει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Περί πορείας,  ενώ στην τελετή έναρξης όλες οι συριανές ομάδες, τέσσερεις τον αριθμό, θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο που συντονίζει ο Γιάννης Δεσύπρης.  

Τα μέλη των θεατρικών ομάδων θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα τα πρωινά αλλά και σε διάφορες δράσεις, όπως  παρέλαση με κοστούμια στους δρόμους της πόλης, επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κυβέλη και προβολή της ταινίας «Αχ τι θυμήθηκα τώρα... η Κυβέλη, ο Βικέλας και η Σύρος» , ένα νυχτερινό μονόλογο  από τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη  και διάφορα άλλα, όπως επίσκεψη με ξενάγηση στη Δήλο και η καθιερωμένη πλέον Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών και γεύσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ