20.12.2014 13:20

Τα Χριστούγεννα της Χορωδίας Χίου [BINTEO]

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με τίτλο «Αναζητώντας τα Χριστούγεννα» η Χορωδία Χίου χάρισε στο χιώτικο κοινό άλλη μια προσεγμένη και καλοδουλεμένη δουλειά της, διανθισμένη από μικρά αλλά άρτια δείγματα κλασσικού μπαλέτου, παραδοσιακών χορών, ποίησης, καλάντων και δυτικού, εορταστικού πάντα, ρεπερτορίου.

Το σχήμα, πάντα κάτω από τη συγκροτημένη καθοδήγηση της, αν και απούσας για προσωπικούς λόγους, μαέστρου του Ελ. Λυκοπάντη, για μια ακόμη φορά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, συνεργαζόμενο για τις ανάγκες της παράστασης με τη φιλοξενούμενη Χορωδία της Μυτιλήνης ANIMATO, τη Χορωδία Οινουσσών και τα εργαστήρια του Ομηρείου Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακών Οργάνων και Παραδοσιακών Χορών.

Τις Χορωδίες διηύθυνε ο μαέστρος της ΑΝΙΜΑΤΟ Αντώνης Βαρβέρης, το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής ο Παναγιώτης Μπλάνης, ενώ στο πιάνο ήταν ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Χορωδίας Χίου Γιώργος Παυλάκος.

Στα παραδοσιακά όργανα ήταν οι Μαρκέλλος και Σταμάτης Πούπαλος και ο Άκης Βελόνιας, στους παραδοσιακούς χορούς επικεφαλής και διδάσκουσα η Μαρκέλλα Ζιγλή και το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Το παιδί με τη σάλπιγγα» επέδωσε η Πελαγία Κοντού, όταν χορευτές από τη σχολή Χορού  ALLEGRO της Μίνας Μπατσακούτσα πλαισίωναν την απαγγελία με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έλλης Παπαϊωάννου.

Αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια της καθηγήτριας Μουσικής και χορωδού Κατερίνας Μαρτάκη, να αποδώσει solo την γνωστή άρια του Schubert «Ave Maria».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ