16.11.2012 16:36

Τα «απανθίσματα και οι στοχασμοί» της δρα Ειρ. Σαρόγλου-Τσάκου

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥ

«Είναι αλήθεια ότι ο καπετάνιος έχει την καπετάνισσά του και εμένα μου τη χάρισε ο Θεός», ήταν η απάντηση του καπ. Παναγιώτη Τσάκου στην αναφορά των εκλεκτών ομιλητών της βιβλιοπαρουσίασης του νέου έργου της ιατρού, συγγραφέα και συντρόφου του ζωής βεβαίως, Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου.
 
Ένα έργο - δημιούργημα στη συλλογή του υλικού, την «ώρα της σχόλης», όπως η ίδια η δόκτορας καρδιολόγος και παθολόγος ανέφερε, που όμως καταδεικνύει και παράλληλα αναδεικνύει το ανήσυχο και παραγωγικό της πνεύμα, ως φιλοσοφία και ως στάση ζωής.
 
Άρθρα γνωστών συντακτών, του αθηναϊκού κυρίως Τύπου, του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου της τελευταίας διετίας, παρατίθενται σε σπάνιο ανθολόγιο, μια συλλογή που έχει συγκεντρωθεί στο πολυτελές λεύκωμα για να καταστεί στο άμεσο μέλλον, εκτός από συλλεκτικό, πολύτιμο βοήθημα ειδικών ερευνητών, όταν θα μελετούν την εκάστοτε επικαιρότητα με την απόσταση του χρόνου .Άρθρα που η γιατρός έχει ήδη επεξεργαστεί και διατυπώσει πάνω σ’ αυτά ερωτήματα, θέσεις, στοχασμούς και απόψεις, ως ενεργός πολίτης.
 
Το λεύκωμα «Απανθίσματα και στοχασμοί» παρουσίασε η κ. Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα, ενώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν διατύπωσαν οι Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, πρόεδρος του  Ευγενιδείου Ιδρύματος, ο αντιναύαρχος  Π.Ν. ε.α. Κωνσταντίνος Καταγάς, που προλογίζει και το έργο, και ο συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «ΙΣΤΟΡΙΑ» Διονύσης Μουσμούτης.
 
Την εκδήλωση, τη συγγραφέα και την οικογένειά της τίμησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ιατροί, πολιτικοί και ανάμεσά τους οι πρώην υπουργοί Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Οινουσσών Βαγ. Αγγελάκος, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, πολλοί απόμαχοι και εν ενεργεία ναυτικοί και πλήθος κόσμου από τη χιακή και καρδαμυλίτικη παροικία της Αθήνας και του Πειραιά, που κατέκλισαν το χώρο εκδηλώσεων στο Μέγαρο «Μακεδονία» του Ομίλου Τσάκου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ