5.7.2013 12:42

Στο Citrus με ένα …ΤΑΒΛΙ

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ Κ. ΚΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Σ. ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ Δ. ΚΕΧΑΪΔΗ

Το καλοκαίρι του 2013 αποτελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας και των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας της Ελλάδας, το έργο του Δημήτρη Κεχαίδη ΤΟ ΤΑΒΛΙ, μια παράσταση σοκαριστικά επίκαιρη, μια σάτιρα της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής νοοτροπίας, με εκπληκτικούς διαλόγους σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κάππα, με τον ίδιο στον ρόλο του «Κόλλια» και τον Σωκράτη Πατσίκα στον ρόλο του «Φώντα».
Σ’ αυτή την περιοδεία περιλαμβάνονται και οι παραστάσεις του σχήματος στον πολυχώρο του CITRUS, στη φημισμένη πλέον  «Καλή Αυλή» του κτήματος, αύριο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου στις 21.00, με είσοδο μόλις τα 12 ευρώ.
Το «Τάβλι» παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης το 1972, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κούν, όταν αυτός ο εφιάλτης σήψης, κράτους και κοινωνίας, ήταν ακόμη στη σύλληψή του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων,  Ticket Hour.

Υπόθεση

Ο Φώντας, ένας κομπιναδόρος, αδίστακτος αλλά και αφελής, γι' αυτό και αιωνίως αποτυχημένος, μπορεί και παρασύρει τον Κόλλια, μεροκαματιάρη λαχειοπώλη, ήρωα της Αντίστασης, με όνειρο να γράψει βιβλίο για τη ζωή του και τον οποίο βοηθά μια γριά Κολωνακιώτισσα, στα πλέον απίθανα -τότε- τερατώδη, πανούργα αλλά και αφελή πλάνα για να ζήσουν επιτέλους τα... κλέη μύθων και προγόνων.
Γαμπρός και κουνιάδος στην ίδια «εταιρεία» με την ακούσια βοήθεια της αδελφής και γυναίκας αντίστοιχα, της άφαντης αλλά συνεχώς παρούσας Καλλιόπης, υποχείριου του αδελφού της, Φώντα. Την έχει με δόλο πείσει να πάει στο σπίτι ενός τσιφλικά που την καλοβλέπει, δήθεν ως καμαριέρα, αφού ο στόχος είναι να του αποσπάσει τα απαιτούμενα χρήματα για τη μεγάλη μπίζνα. Να ναυλώσουν δηλαδή πλοίο, να πάνε στη λιμοκτονούσα Μπιάφρα, να το γεμίσουν πεινασμένους νέγρους, τους οποίους μετά θα διοχετεύουν σ' όλη την Ελλάδα ως αγροτικά χέρια. Το δύσκολο είναι να πεισθεί ο μοιρολάτρης και ολιγαρκής  κι ερωτευμένος με τη γυναίκα του Κόλιας, ερήμην του οποίου έχει μπει το σχέδιο στη πρώτη του φάση. Φώντα και Κόλια τους συναντάμε στην αυλίτσα του σπιτιού όπου συγκατοικούν, να παίζουν -τι άλλο;- τάβλι.
Ανάμεσα σε ζαριές κι ελιγμούς, προσπαθεί ο πρώτος να σερβίρει το άγνωστο ακόμα στον δεύτερο σχέδιο και ιδίως τη τρέχουσα ήδη φάση του στο πλουσιόσπιτο του Παλαιού Φαλήρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ