8.10.2012 13:30

Σπάνια έκδοση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ένα νέο, αλλά παλαιό και σπάνιο βιβλίο, πολύτιμο με μια λέξη,  απέκτησε ο Σύλλογος «Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης του 1ου Γυμνασίου Χίου», για λογαριασμό του ομώνυμου Μουσείου, το οποίο με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο ιστορικό κτίριο του Σχολείου θα επαναλειτουργήσει.
Πρόκειται για ένα σχολικό βιβλίο της Οδύσσειας, το «Homeri Odyssea (ed. G. Dindorf, Lipsiae, MDCCCXCII)», το οποίο συνδέεται άμεσα και με τα Ελευθέρια της Χίου, αφού στο εσώφυλλό του η κάτοχος του βιβλίου, Ελένη Ν. Βασιλειάδου, σημειώνει περιληπτικά την προσωπική της μαρτυρία από τα γεγονότα της απελευθέρωσης της Χίου το 1912.
Για το σκοπό αυτό εκδόθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωση, με την οποία  διατυπώνονται δημόσια ευχαριστίες προς τους :
- τον συντηρητή Αντώνη Πετρά, ο οποίος αφιλοκερδώς διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο του, ώστε να συντηρηθεί.
- Τον εκπαιδευτικό Παράσχο  Καλλίτση, που είχε στην κατοχή του το πολύτιμο εύρημα και το δώρισε στο Μουσείο.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ