15.3.2012 17:00

Προστασία Εφήβων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Στον καιρό της γενικότερης δοκιμασίας της ελληνικής κοινωνίας, που η οικονομική δυσπραγία πλήττει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, το Κέντρο Πρόληψης Χίου πραγματοποιεί επίκαιρη ημερίδα, με θέμα «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία και αντιμετώπισή τους», το Σάββατο το πρωί, από τις 9.30 έως και 13.30.
Ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες του Κέντρου και του ΟΚΑΝΑ, αναλαμβάνουν την ενημέρωση του κοινού, με το οποίο θα συμμετέχουν από κοινού σε δύο στρογγυλές τράπεζες, προς ευόδωση του διαλόγου και την υποβολή ερωτημάτων.
Η πρώτη τράπεζα θα ξεκινήσει στις 10.30 και θα ασχοληθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με το θέμα «Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» και η δεύτερη με θέμα «Δευτερογενής πρόληψη-Ρόλος οικογένειας, σχολείου και κοινότητας».
Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε από την κοινωνική λειτουργό και στέλεχος του Κ.Π.Χ. Ελένη Κοτσάτου, χθες το μεσημέρι, κατά την έναρξη της ημερίδας θα λειτουργήσει γραμματεία για την εγγραφή των παρισταμένων προαιρετικά, για την παραλαβή στο τέλος βεβαιώσεων παρακολούθησης.
Το απόγευμα η διοργάνωση έχει προβλέψει, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο, για το οποίο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων περί τους σαράντα εκπαιδευτικούς. 
Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε πολίτη που διαθέτει την ευαισθησία για τη μάστιγα των ναρκωτικών και το ενδιαφέρον για την προστασία παιδιών και εφήβων, μετά και από τα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου, που όμως «άνοιξαν» την πόρτα του Κέντρου σε περισσότερους ενδιαφερόμενους στην κατάθεση σχετικών ερωτημάτων προς τα εξειδικευμένα στελέχη του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ