7.2.2014 12:23

Ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο;

Εκείνος που το βράδυ αποσύρει και το πρωί περνάει συμβάσεις στο Λιμενικό Ταμείο, εκείνος ας αναλάβει και την ευθύνη για το ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο

Σε ένα τεράστιο λεκέ πάνω στο φόρεμα της θητείας της έχει επιτρέψει η δημοτική αρχή να μετατραπεί η επιμονή της στη σύναψη αλλεπάλληλων συμβάσεων με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ακμή». Η αδυναμία του δημάρχου προσωπικά και των συνεργατών του να αντιληφθούν ότι η ενεργή ανάμειξη του νομίμου εκπροσώπου της Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην πολιτική ζωή με την επιβράβευση (από την ιστοσελίδα που διαχειρίζεται) όσων αιρετών συνάπτουν συμβάσεις μαζί του και τη δίωξη όσων αιρετών ή φορέων διατυπώνουν αντίθετη γνώμη, έχει προκαλέσει τεράστια πολιτική ζημιά στον κ. Λαμπρινούδη και το συνδυασμό του. Μια ζημιά την οποία ουδόλως έχει αντιληφθεί ο κ. Λαμπρινούδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Αλήθεια» κι ενώ ο Μ. Σκούφαλος βρίσκονταν στο αυτόφωρο τηρούσε τακτική αποστάσεων από την πλήρη ρήξη με την τακτική της ποινικοποίησης. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η χθεσινή αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του ο κ. Β. Μήτσουρας. Η Αστυνομία έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει στη σύλληψη του Μ. Σκούφαλου εν ώρα μαθήματος, πλην όμως ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ., αψηφώντας ακόμα και τους κινδύνους που συνεπάγεται για την επαγγελματική του ιδιότητα η υπόθεση, παρουσιάστηκε ο ίδιος στην Ασφάλεια και μετά από μια ημίωρη κατάθεση του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Ο κ. Σκούφαλος κατηγορείται για την κριτική που άσκησε σε ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. στη συνεργασία του Δήμου με την «Ακμή», στην οποία κατηγορούσε ως πολιτικά έκθετο το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Έπειτα από μια ωριαία κατάθεση στον Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και χειροκροτούμενος μπήκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σύγκληση του οποίου αποφάσισε εκτάκτως ο Στ. Καμπούρης.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Η παθητική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στις τακτικές ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής από το νόμιμο εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έχει πυροδοτήσει ένα ανεξέλεγκτο πολιτικό κλίμα το οποίο πια και ο ίδιος ο δήμαρχος αδυνατεί να ελέγξει. Απεγνωσμένα χθες από τις Βρυξέλες όπου βρίσκονταν ζητούσε από τον κ. Μήτσουρα να αποσύρει τη δίωξη εις βάρος του Μ. Σκούφαλου, εισέπραξε όμως τη σθεναρή αντίδραση του, καθώς ο κ. Μήτσουρας εκτιμούσε ότι, αν η μήνυση αποσυρθεί, κινδύνευε ο ίδιος να μηνυθεί από τον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. στη συνέχεια.

Χθες βέβαια ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το δικαστικό μένος του κ. Μήτσουρα επεκτείνεται τις επόμενες ώρες καθώς αυτόφωρη διαδικασία βρίσκονταν σε εξέλιξη χθες εναντίον διαχειριστή ιστοσελίδας («Απλωταριά») που δημοσίευσε την ανακοίνωση της ΛΑ.Σ., ενώ μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία εναντίων δυο συνδικαλιστών και του διευθυντή του «π», Νίκου Κατσαράκη.

Σύσσωμη καταδίκη

Τη συμπαράσταση τους στον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. έδειξε από την πρώτη στιγμή το σύνολο των τοπικών φορέων. Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της ΟΕΒΕ, του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο καθώς και πλήθος εκπροσώπων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων βρέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση διατρανώνοντας την επιθυμία τους να μην επιτραπεί ο εκφοβισμός του ελέγχου των πράξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Οργανισμών του Δήμου.

Ισχυροί κραδασμοί επανήλθαν και στο εσωτερικό της παράταξης Λαμπρινούδη με τους περισσότερους από τους συμβούλους να μην μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο η δημοτική αρχή πρέπει να είναι διαρκώς έκθετη από τη συγκεκριμένη υπόθεση και ο δήμαρχος προσωπικά δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ελέγξει την κατάσταση, που, πέραν όλων των άλλων, δημιουργεί σοβαρά τραύματα στις επαφές του με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σε ένα ενδεχόμενο δεύτερου γύρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ