28.11.2012 18:28

Πιο συμβολικά... δεν γίνεται!

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΧΣΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΛΙΜΠΕΡΤΙ ΕΛΛΑΣ» ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Τη σημειολογία και τον παραλληλισμό πέτυχε φέτος να αναδείξει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, κατά τις εκδηλώσεις για τα εκατοστά Ελευθέρια της Χίου και του Β. Αιγαίου, επιλέγοντας αυτές να φιλοξενηθούν στο κύτος του ιστορικού πλοίου ΛΙΜΠΕΡΤΙ ΕΛΛΑΣ (Liberty =Ελευθερία), αγκυροβολημένου μόνιμα πλέον στην Ακτή Βασιλειάδη του πρώτου λιμένα της χώρας.

Πιο λαμπρός από ποτέ ο εορτασμός των Ελευθερίων από την Αθηναϊκή Χιακή Παροικία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 25 Νοεμβρίου, από την ΟΧΣΑ, υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά και τη φροντίδα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, με ενέργειες του οποίου παραχωρήθηκε  για την περίσταση το πλοίο-μουσείο και παράλληλα σύμβολο  της πιο παραγωγικής και δυναμικής περιόδου της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο Αργύρης Κοκκινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναδείχτηκε για πολλοστή φορά άξιος οικοδεσπότης, αφού τη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους, πέραν των Χίων,  επιφανείς εκπρόσωποι φορέων ή συλλόγων και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών και των εισηγήσεων ο ιατρός Τάσος Τριπολίτης πρόσφερε για τις συλλογές του πλοίου-μουσείου ΛΙΜΠΕΡΤΙ ΕΛΛΑΣ, στον κυβερνήτη του, το δίπλωμα πλοιάρχου του προπάππου του, υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό των Ναυτικών, τον ψαριανό μπουρλοτιέρη της Επανάστασης, Κωνσταντίνο Κανάρη.

 

Επίσημες παρουσίες

Φέτος το παρών έδωσαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Σάμου Γιώργος Καμίνης και Στυλιανός Θάνος, ο περιφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ενώ από τη δική μας πλευρά, της Χίου, οι εκπρόσωποι του σεβασμιότατου μητροπολίτη Χίου, πρωτοπρεσβύτερος Ι. Λιακόπουλος, του υπουργού Ναυτιλίας, υποναύαρχος ΛΣ Δημ. Τσιαδής, του δημάρχου Χίου, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μικές Γιαννάρας, σύσσωμο το ΔΣ της ΟΧΣΑ, πρόεδροι και εκπρόσωποι χιακών συλλόγων της Αθήνας και πολύς κόσμος, έτσι που η αίθουσα, πρώην αμπάρι, του ΛΙΜΠΕΡΤΙ ΕΛΛΑΣ να γεμίσει ασφυκτικά.

Η εκδήλωση, μετά τους χαιρετισμούς των εκλεκτών παρισταμένων, προέβλεπε θεματική, ως προς τον εορτασμό, ομιλία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συμπατριώτη μας στρατηγού Δημητρίου Σκαρβέλη, ακαδημαϊκού, πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα μέλους της Ακαδημίας Αθηνών κα ρήψη στεφάνων στη μνήμη των θανόντων κατά τους βαλκανικούς πολέμους, στο λιμένα του Πειραιά. Στην τελετή συμμετείχε τιμητικά η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά, τα ρυμουλκά της εταιρείας του Κων/νου Λυμπουσάκη, αντιπροέδρου της ΟΧΣΑ, απέδιδαν τιμές, ενώ ο πλούσιος μπουφές για το κέρασμα ήταν δική του προσφορά και το πέρας της εκδήλωσης ανέλαβε το μουσικό και χορευτικό σχήμα του συλλόγου «Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ