8.10.2012 13:25

Παραλογισμού συνέχεια

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ

Επιεικώς έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση του Ν. Ζαχαριάδη, εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, όταν στη συνεδρίαση του Σώματος, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή, για την παραγωγή ταινίας με θέμα τη ζωή και το έργο του Φώτη Αγγουλέ, εκείνος την καταψήφισε (ο μόνος), για πολιτικούς λόγους, όπως διευκρίνισε.
Σε ένα Διοικητικό συμβούλιο που πλέον οι αντιπαραθέσεις έχουν πλέον κατασιγάσει, αφού κουτσά-στραβά, η Επιχείρηση, έστω και με καθυστέρηση, καταβάλει μισθούς και λοιπές υποχρεώσεις και επιπρόσθετα οι προτάσεις για την εκτέλεση παραγωγών, γίνονται ομόφωνα αποδεκτές, η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λ. Σ., τακτικού πλέον μέλους του ΔΣ, χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο Θ. Τσατσαρώνη και τον καλλ. διευθυντή Γ. Ζαφείρη, ως μη αναμενόμενη.
Ο λόγος είναι απλός, αφού ο ποιητής, σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς στα πέτρινα χρόνια, ταλαιπωρήθηκε και διώχθηκε για την ιδεολογική του προσήλωση, το κυριότερο δε, το λογοτεχνικό έργο του δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, έτσι ώστε να περίμενε κανείς σήμερα, ο πολιτικός χώρος για τον οποίο αγωνίστηκε να πρωτοστατεί σε μια ανάλογη πρωτοβουλία. 
Η πρόταση
Στη συνεδρίαση, πέρα από τα διαδικαστικά και τρέχοντα διοικητικά θέματα, ο Γ. Ζαφείρης παρουσίασε και ζήτησε την έγκριση για τις παραγωγές του χειμώνα, μέσα στις οποίες  περιλαμβάνονταν και η παραπάνω πρόταση.
Πιο αναλυτικά πρότεινε τη μαύρη κωμωδία του Roberto Cossa «La Nona», μια παραγωγή που θα υποστηριχθεί από επτά ηθοποιούς και που αυτή τη θεατρική περίοδο ανεβαίνει από του θίασο του Δημ. Πιατά.
Αυτό βεβαία μπορεί και να καταστεί πρόβλημα, με το αθηναϊκό σχήμα να εγείρει ενστάσεις για την παραγωγή του αυτού έργου, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, δήλωσε αισιόδοξος, αφού όπως είπε έχει και άλλες επιλογές, τις οποίες δεν επιθυμεί ακόμη να γνωστοποιήσει.
Ταινία για το Φ. Αγγουλέ
Με το ίδιο cast για τη διανομή ο καλλιτεχνικός διευθυντής ζήτησε από τη Διοίκηση του Θεάτρου την έγκριση παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας, διάρκειας 60-70 λεπτών, αφιερωμένης στη ζωή και το έργο του ποιητή Φώτη Αγγουλέ.
Το Θέατρο θα παραχωρήσει τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει και ενέκρινε πίστωση  μόλις 5.000 ευρώ, για τα κοστούμια της ταινίας, τα οποίας όμως θα παραμείνουν στο ΔΗΠΕΘΕ, εμπλουτίζοντας το βεστιάριό του. Για το υπόλοιπο κόστος παραγωγής αποφασίστηκε να αποταθεί η παραγωγή σε χορηγούς από τον ιδιωτικό τομέα, που ήδη κάποιες παραγωγικές μονάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ