17.6.2013 11:57

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με Μάνο

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Η πιο μεγάλη μέρα του χρόνου, η 21η Ιουνίου, που φέτος είναι την προσεχή Παρασκευή, είναι παράλληλα η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και για το λόγο αυτό το Μουσικό Σχολείο Χίου, ως καθ’ ύλην αρμόδιο, διοργανώνει εκδήλωση στις 20.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Την εκδήλωση πλαισιώνει το Σύνολο Μουσικής Δωματίου, αποτελούμενο από μαθητές και καθηγητές μουσικής του Σχολείου, με την μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της ορχήστρας να έχει ο καθηγητής μουσικής του πιλοτικού δημοτικού σχολείου Θυμιανών (ΕΑΕΠ) «Ίων ο Χίος», Κωνσταντίνος Τσατσάκος και την καλλιτεχνική επιμέλεια η καθηγήτρια θεατρολογίας Φεβρωνία Μάγιου.

Μεγάλος Ερωτικός

«Ο έρως είναι η δύναμη της ζωής, ο θεός που συντίθεται από την Έριδα, τον “καιρό” με την αρχαιοελληνική έννοια της σωστής και υπέρτατης στιγμής, της κατάλληλης χρονικής στιγμής και τέλος, από τον ομώνυμο θεό (cupido στα λατινικά), ο οποίος αναπαρίσταται σαν τυφλός τοξότης που ρίχνει τα βέλη του στην τύχη, προκαλώντας μπερδέματα».
Αυτή η ιδέα που διατυπώνει ο διάσημος συγγραφέας Pascal Bruckner, καθώς και η μεγάλη αγάπη, τόσο για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, όσο και για τη μαγεία της ποίησης, ένωσαν μια παρέα καθηγητών και μαθητών και αποφάσισαν να παρουσιάσουν το κορυφαίο έργο του μεγάλου δημιουργού «Μεγάλος Ερωτικός» αναμιγμένο με ποιητικές επιλογές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
Να υπενθυμιστεί ότι το Μουσικό Σχολείο φιλοξενείται στο Διονυσιείο Συγκρότημα, στο Νεχώρι και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ