14.6.2012 19:15

Π. Λουκάς: «Κλείνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

«Ευρωπαϊκά κονδύλια ή χάος και στην παιδεία» λέει η Ν.Δ, επεκτείνοντας τη θέση της για τον τρόπο διάσωσης της Ελλάδας και στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χίου και μέλος της τοπικής ΝΟΔΕ Π. Λουκάς, υποστήριξε μιλώντας στο www.politischios.gr, ότι η κατάσταση στην παιδεία είναι μια προέκταση της εικόνας της κοινωνίας μας. H λύση μπορεί να δοθεί μέσα από την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή από τα κονδύλια της Ευρώπης, γι’ αυτό ισχύει και εδώ το σλόγκαν «Ευρώπη ή χάος», πάνω στο οποίο επενδύει η Ν.Δ. 

Η υποχρηματοδότηση, οδηγεί στο κλείσιμο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αφού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα προβλήματα έλλειψης διδακτικού προσωπικού, κτιρίων και υποδομών που οδηγούν στο κλείσιμο όλα σχεδόν τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας που επηρέασε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το κούρεμα των ομολόγων, αλλά και αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την παραμονή στην Ε.Ε και τη ροή πιστώσεων που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τα ταμεία και τους ιδιώτες με την ευχέρεια που θα μας δώσει η στήριξη του PSA, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χίου.

Ο ίδιος δεν διστάζει να αναγνωρίσει και τις ευθύνες του κόμματος του, αλλά επισημαίνει ότι το φυτίλι του γκρεμίσματος το άναψε το ΠΑΣΟΚ, αφού η Ν.Δ δεν συγκυβέρνησε, δεν είναι συνένοχη, αφού έδωσε στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου μόνο για να οδηγηθεί η χώρα όσο το δυνατόν πιο ομαλά σε εκλογές.

«Η εκπαίδευση θα σωθεί μόνο με την εφαρμογή των 18 μέτρων που κατέθεσε η Ν.Δ στο οικονομικό της πρόγραμμα, τα προβλήματα μπορούν να αποκατασταθούν σταδιακά μόνο με τη στήριξη των ταμείων, των Ν.Π.Δ.Δ και των ομολογιούχων και αυτή η στήριξη μπορεί να προέρθει μόνο μέσα από την εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αν αφεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει την πολιτική που έχει εξαγγείλει θα οδηγηθούμε στην καταστροφή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ