29.10.2013 18:04

Ομιλία για τα χιώτικα σπίτια

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΧ ΑΠΟ ΤΟ Β. ΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 18.30 στο Ομήρειο, ομιλία του Βασίλη Αγιαννίδη, με θέμα σπίτια και γειτονιές της πόλης.

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει εικόνες της Χώρας της Χίου όπως δημοσιεύτηκαν στις σελίδες του περιοδικού Πελινναίο και επιπρόσθετα θα προβάλει τμήμα από το αδημοσίευτο υλικό του Κέντρου Χιακών Μελετών «Πελινναίο» το οποίο περιλαμβάνει πλήρη καταγραφή όλων των κτηρίων της πόλης της Χίου έως το 1950, με φωτογραφίες και σχέδια,, καταγραφή της ζωγραφικής διακόσμησης στα χιώτικα σπίτια, ιστορικά στοιχεία οικογενειών του νησιού από μαρτυρίες Χιωτών, γειτονιές που αλλοιώθηκαν ή σώζονται ακόμα, μνημεία και φυσικό περιβάλλον.

Το αρχείο και οι καταγραφές του Κέντρου αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τη Χίο του τέλους του 20ού αιώνα, είναι προσβάσιμα στους μελετητές και αποτελούν μια σπουδαία μαρτυρία για την ομορφιά της πόλης που ζούμε και πολλές φορές προσπερνάμε βιαστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ