14.10.2013 12:48

Ομάδα για διάνοιξη των μονοπατιών της Αμανής

ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΓΡΗΓΟΡΟΥ-ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΝ

Πρόσκληση προς όλους τους φίλους της Αμανής και λάτρεις της πεζοπορίας απευθύνει η Ομάδα Εθελοντών για τη διάνοιξη των ιστορικών διαδρομών της περιοχής.
Η πρόσκληση αφορά τριήμερη συνάντηση στον Εγρηγόρο, στις 26, 27και  28 Οκτωβρίου με πρώτο στόχο τη διάνοιξη των παλιών μονοπατιών που οδηγούσαν από τον Εγρηγόρο στα Κουρούνια. Τα δύο χωριά επικοινωνούσαν με μονοπάτι που ξεκινούσε από το Πάνω Χωριό, των Κουρουνίων προφανώς, ανηφόριζε τη Ράχη, περνούσε δεξιά από το Μύλο, άφηνε αριστερά τον Αριούσιο, και κατέληγε στον Εγρηγόρο.
Σύμφωνα με την αφίσα της ανακοίνωσης, υπάρχει και άλλη διαδρομή, την οποία η Ομάδα προτίθεται να επιμεληθεί, που ξεκινά από την Εγρηγόρο, περνάει από την Πατημένη, του «Σπαθιά τα Κρεμά», την Αγία Βαρβάρα και καταλήγει στο Πάνω ή Κάτω Χωριό.
Στο ίδιο κείμενο καλούνται όλοι οι φυσιολάτρες να αναδείξουν με την προσωπική τους προσφορά και εργασία την «αυθεντικότητα και τη μαγεία του τοπίου,  τα έργα των προγόνων μας, που έζησαν και δημιούργησαν εδώ, με κόπο, μεράκι και ευαισθησία»

Διαδικασία συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
- Να έχουν κατάλληλο ρουχισμό και υπόδηση, όπως να φέρουν και γάντια εργασίας.
- Να διαθέτουν τσάπες, αλυσοπρίονα, πριόνια, χορτοκοπτικά και φυσικά κέφι για δουλειά.
- Η εργασίες θα ξεκινούν στις 9.00 και θα ολοκληρώνονται γύρω στις 15.00.
- Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παραμείνουν για φαγητό στα καταστήματα εστίασης της περιοχής και τέλος επισημαίνεται:
- «Όσοι συμμετέχουμε έχουμε την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για ατυχήματα».
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ