11.3.2013 13:34

Οι δρόμοι του Απόστολου

5 ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠ. ΚΑΛΔΑΡΑ

Τον ανήσυχο λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα φέρνει με τις μουσικές της κοντά μας, για πέντε μόλις παραστάσεις, το μουσικό σχήμα του Γιώργου Μισετζή που στην αρχή του χρόνου συναντήσαμε στο «καφέ κήπος» σε μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία.
Μια παράσταση με μεγάλο περίσσευμα υλικού. Μια παράσταση που είναι αδύνατον να στερέψει από ιδέες, μελωδίες και πολλά, πολλά τραγούδια. Όλα επιτυχίες.
«Πλήρης αισθάνεται κανείς όταν δημιουργεί μια παράσταση για τον Απόστολο Καλδάρα. Γνωρίζει. Μελετά ένα συνθέτη ανήσυχο πάντα, που στις δεκαετίες διαρκώς ανανεώνει τη σύνθεσή του. Έτσι μας χαρίζει απλόχερα μέσα από την τέχνη του, μέσα από τα τραγούδια του, λόγους για να γιορτάζουμε, λόγους για να προβληματιζόμαστε. Ποιος άλλωστε δεν έχει τραγουδήσει το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», το «Όποια και να‘ σαι» ή το « Συ μου χάραξες πορεία»», περιγράφει την παράσταση ο ενορχηστρωτής Γιώργος Μισετζής.
Μια ομάδα 6 εξαιρετικών μουσικών, μαζί με το Γιάννη Λίνα, τη Μαρία
Καλαγκιά και τη Μαίρη Καλδάρα δανείζεται τα τραγούδια του, με μια φρέσκια ματιά μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Γιώργου Μισετζή και μας ταξιδεύει στο πλούσιο έργο του Απόστολου Καλδάρα.
«Σε μία περίοδο που η ανάγκη μας να διασκεδάσουμε αλλά και να θυμηθούμε τον πολιτισμό μας είναι μεγάλη.»

Οι συντελεστές
• κείμενα- σκηνοθεσία- αφήγηση: Μαίρη Καλδάρα
• μουσική επιμέλεια-τραγούδι- κιθάρα: Γιάννης Λίνας
• ενορχήστρωση- πιάνο- ακορντεόν: Γιώργος Μισετζής
• τραγούδι- πλήκτρα: Μαρία Καλαγκιά
• κρουστά : Μάνος Λίνας
• μπάσο: Νίκος Κοταράς
• μπουζούκι: Πέτρος Ντούλης
• ήχος -φως: Παντελής Λύκος

Info: στο «καφέ κήπος» για 5 μόνο παραστάσεις (15,16,17,23 & 24 Μαρτίου).  Τηλ. Κρατήσεων: 2271044396

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ