Ειδήσεις

6/8/12 17:09

τελ. ενημ.: 6/8/12 17:10

Ο πετεινός του Μακριδάκη στο Citrus

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Μεθαύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 20.00, στην "Καλή Αυλή" του CITRUS και στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων "Στο φέγγος του CITRUS", που οι υπεύθυνοι του Κτήματος διοργανώνουν, ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Το ζουμί του πετεινού".
Πρόκειται για μια ακόμη νουβέλα από τον πανελλαδικά γνωστό πλέον, Χιώτη συγγραφέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη λογοτεχνία, με μια σειρά έργων, με ρεκόρ πωλήσεων.
Χαρακτηριστικό στοιχείο των λογοτεχνημάτων Μακριδάκη, αποτελεί η ανάδειξη λαϊκών χαρακτήρων, η παρουσίαση των οποίων, με την πάροδο της ανάγνωσης προσφέρουν στον αναγνώστη όλο τον πλούτο της λαϊκής σοφίας.                   
Χαρακτηριστικό των ανωτέρω παραμένει η γλαφυρή αφήγηση αυτού του τελευταίου έργου του, όπου ο λαϊκός του ήρωας, σε αντίθεση με το επίπεδο της παιδείας του λειτουργεί και ζει, ως ένας φιλόσοφος, που λίγα θα είχε να ζηλέψει από πανεπιστημιακούς και πολυσπουδαγμένους.                                                            
Με την ευκαιρία ο Γιάννης Μακριδάκης θα προσεγγίσει το θέμα: "Άλλο είναι η ζωή κι άλλο αυτό που ζούμε. Άλλο είναι η ανάπτυξη κι άλλο η ευημερία. Αναφορές στο πλαστό και πλάνο χρηματοοικονομικό σύστημα και την καταστροφική ανάπτυξη του γιγαντισμού".

Σχόλια άρθρου: 0