6.8.2012 17:09

Ο πετεινός του Μακριδάκη στο Citrus

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Μεθαύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 20.00, στην "Καλή Αυλή" του CITRUS και στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων "Στο φέγγος του CITRUS", που οι υπεύθυνοι του Κτήματος διοργανώνουν, ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Το ζουμί του πετεινού".
Πρόκειται για μια ακόμη νουβέλα από τον πανελλαδικά γνωστό πλέον, Χιώτη συγγραφέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη λογοτεχνία, με μια σειρά έργων, με ρεκόρ πωλήσεων.
Χαρακτηριστικό στοιχείο των λογοτεχνημάτων Μακριδάκη, αποτελεί η ανάδειξη λαϊκών χαρακτήρων, η παρουσίαση των οποίων, με την πάροδο της ανάγνωσης προσφέρουν στον αναγνώστη όλο τον πλούτο της λαϊκής σοφίας.                   
Χαρακτηριστικό των ανωτέρω παραμένει η γλαφυρή αφήγηση αυτού του τελευταίου έργου του, όπου ο λαϊκός του ήρωας, σε αντίθεση με το επίπεδο της παιδείας του λειτουργεί και ζει, ως ένας φιλόσοφος, που λίγα θα είχε να ζηλέψει από πανεπιστημιακούς και πολυσπουδαγμένους.                                                            
Με την ευκαιρία ο Γιάννης Μακριδάκης θα προσεγγίσει το θέμα: "Άλλο είναι η ζωή κι άλλο αυτό που ζούμε. Άλλο είναι η ανάπτυξη κι άλλο η ευημερία. Αναφορές στο πλαστό και πλάνο χρηματοοικονομικό σύστημα και την καταστροφική ανάπτυξη του γιγαντισμού".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ