19.8.2013 13:01

Μουσικό «παράθυρο» στο «μπαλκόνι» του Εμπορειού

ΧΡ. ΘΗΒΑΙΟΣ, Γ. ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΦΙΛΗ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΥΝΤΤΕΛΕΣΤΕΣ

 
«Στου φεγγαριού τις όχθες», στο ωραιότερο «μπαλκόνι» του Αιγαίου, τον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού του Εμπορειού, το Φεστιβάλ Αξάνεμος, σε πείσμα των καιρών και των πρακτικών κάποιων καλοθελητών, δίνει την ετήσια μουσική του συνάντηση, στην πιο συγκροτημένη πολιτιστική πρόταση του καλοκαιριού στα Νοτιόχωρα, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013.
Εκεί στο αρχαιότερο σημείο αναφοράς συγκροτημένης κοινωνικής ζωής στο Αιγαίο, ο Γιώργος Περαντάκος, αφού τα πάντα φέρουν ονοματεπώνυμο, με την Ερωφίλη σε ντουέτο, με την σφραγίδα ΤΡΙΦΩΝΟΥ και με εκλεκτό καλεσμένο, τον πλέον πεπαιδευμένο και βαθειά καλλιεργημένο έλληνα τραγουδοποιό, το Χρήστο Θηβαίο, μας περιμένουν σε μια ακόμη αξέχαστη μουσική βραδιά, μέσα στο ασημένιο σεληνόφως, στη μεγάλη πανσέληνο του Αυγούστου.
Συνθέσεις, μελωδίες και στίχοι των μεγάλων δημιουργών απαρτίζουν ένα αξέχαστο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κοινού και την αισθητική των συντελεστών του Φεστιβάλ, του Συλλόγου Καλαμωτουσίων Αττικής και του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, που συνδράμει με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Γ. Ζαφείρη, αλλά και τον εξοπλισμό του, ανελλιπώς την κάθε προσπάθεια της διοργάνωσης.
Εξυπακούεται ότι την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει, όπως πάντα, ο Γιώργος Περαντάκος, σε μια ακόμη καλλιτεχνική προσφορά του, προς το γενέθλιο τόπο και που βεβαίως από τα πρώτα του βήματα, έως τώρα, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων, ειδικών και μη, ντόπιων, παρεπιδημούντων και επισκεπτών,  ότι η παράσταση θα διαθέτει και πάλι συνοχή, συνέπεια, γνώση, αισθητική και καλλιτεχνική ευαισθησία.

Το πρόγραμμα

Το αφιέρωμα στην αυγουστιάτικη πανσέληνο περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των συντελεστών και στιγμιότυπα από έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών που έχουμε αγαπήσει και έχουν καθορίσει την πορεία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όσο και την καλλιέργεια  (κουλτούρα) στον τόπο μας.
Το πρόγραμμα διανθίζεται από επιλογή κειμένων, με τη φροντίδα του Γιάννη Ζαφείρη, ο οποίος μαζί με την ηθοποιό Ελευθερία Τέτουλα αναλαμβάνει και την αφήγηση, που μουσικά συνοδεύονται από τον  τραγουδοποιό Νίκο Καλλίνη.
Η συναυλία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21.30 με ελεύθερη, όπως κάθε χρόνο είσοδο, μια προσφορά των Καλαμωτουσίων Αττικής και όχι μόνο, προς στους συντοπίτες και τους φίλους της Καλαμωτής και της Χίου. Αν όμως κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Συλλόγου, θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί τα ειδικά κουπόνια των 5 ευρώ, τα οποία το ΔΣ θα διαθέτει, μετά από την προτροπή μελών και συγχωριανών, που θα ήθελαν να συνδράμουν πιο ουσιαστικά.  Το σημαντικό πάντως παραμένει στο γεγονός ότι οι συντελεστές του Φεστιβάλ  και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Καλαμωτουσίων,  έχουν και φέτος εξασφαλίσει τη δωρεάν είσοδο στο χώρο της Συναυλίας. Τέλος, πριν από την παράσταση , στην είσοδο του Αρχαϊκού Οικισμού, θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας ο εικαστικός φωτογράφος Ιωάννης Κωσταρής, ενώ παράλληλα στις 20.30, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο, από την αρχαιολόγο Μαρία Σινφίνη.
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ