11.9.2012 18:11

Μνήμη Χαμένων Πατρίδων από το Φάρο

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Πραγματοποιούνται την προσεχή Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης στις χαμένες πατρίδες από το κορυφαίο μικρασιατικό σωματείο του Βαρβασίου, Βιβλιοθήκη ο Φάρος, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα και το δήμο Χίου, στα πλαίσια φέτος, των εορτασμών για τα εκατοστά Ελευθέρια του νησιού.             Η αρχιερατική θεία λειτουργία θα τελεστεί στον ιερό μικρασιατικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Χίου κκ Μάρκο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτίθενται σε προσκύνημα οι ιερές εικόνες που διέσωσαν το 1922 οι πρόσφυγες, του Αγίου Χαραλάμπους βεβαίως, της Ευαγγελιστρίας από τον Τσεσμέ, της Αγίας Παρασκευής από το ομώνυμο, πάλαι ποτέ χωριό της Ερυθραίας και του Αγίου Ελευθερίου από τη Σμύρνη.                                                                 
Την επίκαιρη ομιλία θα εκφωνήσει ο ίδιος ο σεβασμιότατος κ. Μάρκος.
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα                                                                                                        
 Με το πέρας της θείας λειτουργίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μικρασιατικής Μνήμης, στον περίβολο του ναού του Αγ. Χαραλάμπους  και θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.                                                                                               
  Στις 11.30 θα ξεκινήσει η ιερά πομπή και μέσω των οδών Ευαγγελιστρίας, Φλοίσκου και Στ. Λιβανού, θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο ΚΥΜΑ και από εκεί σε εξέδρα μπροστά από το εστιατόριο BEL AIR, απ’ όπου με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος θα γίνει ρίψη στεφάνου στη  είσοδο του λιμένα της Χίου.  Τέλος με την εκτέλεση του Εθνικού Ύμνου στις 12.00, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ