29.11.2012 17:03

Μια «Πυξίδα Ζωής» από την ψυχολόγο Μαρία Ν. Φράγκου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Μπορεί να μη δραστηριοποιείται στη Ναυτιλία, σαν την αδελφή της Αγγελική, που έχει κατακτήσει και καταπλήξει τους διεθνείς ναυτιλιακούς και χρηματιστηριακούς κύκλους, η Μαρία Φράγκου, έτερη θυγατέρα του καπετάν Νικόλα, όμως,  η έρευνα και οι μελέτες της στην «αβυσσώδη θάλασσα» της ανθρώπινης ψυχής, την έχουν καταξιώσει στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στο εξωτερικό. 
 
Το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, η εκ Καρδαμύλων δρ Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά επιστημονικό της βιβλίο, με τίτλο ««Πυξίδα ζωής – με τα μάτια του Άντλερ», στις άνετες αίθουσες της ιστορικής ΑΙΓΛΗΣ στο Ζάππειο, όπου η ανταπόκριση συναδέλφων της, ιατρών, ειδικών επιστημόνων, συγγενών, συμπατριωτών και φίλων υπήρξε η μέγιστη.
 
Την επιστήμονα και συγγραφέα τίμησαν οι επικεφαλής των ιερών μητροπόλεων σεβασμιότατοι μητροπολίτες Πειραιώς και Νικαίας, κκ Σεραφείμ και Αλέξιος αντίστοιχα, ο βουλευτής Επικρατείας  Πύρρος Δήμας και από χιακής πλευράς, μεταξύ πολλών άλλων, έδωσαν το παρών ο αεικίνητος καπετάν Κώστας Μ. Φράγκος με την οικογένειά του, ο πρώην δήμαρχος Καρδαμύλων Β. Μελιτζάνης, ο ιατρός, διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του θεραπευτηρίου ΥΕΙΑ Χαρίλαος Παππής και εκ μέρους του Δρομοκαϊτείου Ιδρύματος ο εκπαιδευτικός Νικόλαος  Τσικκής.
 
Οι δεσμοί της οικογένειας Φράγκου με το Ίδρυμα παραμένουν ισχυροί και μετά την εκδημία της αείμνηστης προέδρου του Στέλλας Ν. Φράγκου, μητέρας της Μαρίας, η οποία πιστή στην οικογενειακή παράδοση είναι μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δρομοκαϊτείου».
 
Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον εκδότη και τω τριών έργων της ψυχολόγου Μ. Ν. Φράγκου Παναγιώτη Ασημάκη, την υποψήφια δρα Ψυχοθεραπείας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης Γιάννα Αναγνώστου, την δρα στο Αιγινήτειο Θεραπευτήριο Ίντια Θεοτοκά-Χριστοφορίδη και την ίδια τη συγγραφέα.
 
Η ίδια με λιτό και σεμνό λόγο αναφέρθηκε στις βασικές θεωρίες της Σχολής της  Ατομικής Ψυχολογίας, όπως έχουν διατυπωθεί και αναπτυχθεί από τον ιδρυτή της Άλφρεντ Άντλερ, ενώ η «Πυξίδα Ζωής» είναι ένα πόνημα, πολύτιμο βοήθημα  και οδηγός για κάθε άνθρωπο στη σημερνή εποχή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ