14.1.2013 19:43

Μεγάλη δωρεά Λιβανού στον Ευαγγελισμό

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στα μισά του περασμένου μήνα και για την ακρίβεια την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, εγκαινιάστηκε η σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του θεραπευτηρίου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Σεραφείμ.
 
Το σημαντικό σε ότι μας αφορά είναι ότι η Μ.Ε.Θ. ιδρύθηκε μετά από τη γενναία δωρεά της κ. Φωτεινής Γ. Λιβανού, χήρας του αείμνηστου Γεωργίου Π. Λιβανού (SERRES) και του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου και αποτελεί την απαρχή μια μεγαλύτερης χορηγίας (ύψους 30 εκατ. ευρώ), πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Θώραξ», από την Εθνική Τράπεζα, για τη δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων Ανάνηψης και Κεντρικής Αποστείρωσης, βιβλιοθήκης και φαρμακείου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Έθνος.
 
Η κ. Φ.Γ. Λιβανού, εκ Καρδαμύλων, το γένος Καρρά, εξακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, όσον αφορά την ευεργεσία και ευπραγία, πιστή στη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος είχε αποκληθεί «πρίγκιπας της ελληνικής Ναυτιλίας», από τον καπετάν Κ. Μ. Φράγκο σε εκδήλωση της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ»,  όσο και των γονέων της, με μεγάλες δωρεές στη Χίο και την Ελλάδα γενικότερα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ