14.1.2013 19:43

Μεγάλη δωρεά Λιβανού στον Ευαγγελισμό

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στα μισά του περασμένου μήνα και για την ακρίβεια την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, εγκαινιάστηκε η σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του θεραπευτηρίου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Σεραφείμ.
 
Το σημαντικό σε ότι μας αφορά είναι ότι η Μ.Ε.Θ. ιδρύθηκε μετά από τη γενναία δωρεά της κ. Φωτεινής Γ. Λιβανού, χήρας του αείμνηστου Γεωργίου Π. Λιβανού (SERRES) και του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου και αποτελεί την απαρχή μια μεγαλύτερης χορηγίας (ύψους 30 εκατ. ευρώ), πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Θώραξ», από την Εθνική Τράπεζα, για τη δημιουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, νέας πτέρυγας χειρουργείων, μονάδων Ανάνηψης και Κεντρικής Αποστείρωσης, βιβλιοθήκης και φαρμακείου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Έθνος.
 
Η κ. Φ.Γ. Λιβανού, εκ Καρδαμύλων, το γένος Καρρά, εξακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, όσον αφορά την ευεργεσία και ευπραγία, πιστή στη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος είχε αποκληθεί «πρίγκιπας της ελληνικής Ναυτιλίας», από τον καπετάν Κ. Μ. Φράγκο σε εκδήλωση της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ»,  όσο και των γονέων της, με μεγάλες δωρεές στη Χίο και την Ελλάδα γενικότερα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos