22.10.2013 20:14

Μεγάλη διεθνής διάκριση σε Χιώτη πιανίστα

Ο Κ. ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΑΙΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ

Το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands International Piano Competition» που διεξήχθη στην Αυστραλία από την 1η έως και τη 12η Οκτωβρίου 2013, κατέκτησε ο εκ μητρός Χιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Δεστούνης, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Στους τελικούς του διαγωνισμού, που διεξάχθηκε στο Llewellyn Hall της Καμπέρα, συμμετείχαν 23 υποψήφιοι από 17 χώρες, οι οποίοι ήδη είχαν επιλεγεί από 80 ενδιαφερόμενους, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης ερμήνευσε το 2ο Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα του Rachmaninoff, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα. Όπως ανεγράφη και στη CITYNEWS, την εφημερίδα της Καμπερα και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού  http://shipc.org.au, στη συνάντηση παρέστη και ο πρέσβης της Ελλάδας Χαράλαμπος Δαφαράνος.

Ποιος είναι ο νικητής

Ο νεαρός Έλληνας πιανίστας, γιός του Βασίλης Δεστούνη από την Αθήνα και της Δέσποινας Βολικάκη από την Αγία Παρασκευή Καστέλλου, έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών  σε Πανηγυρική Συνεδρίαση τον Δεκέμβριο του 2011και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη. Το 2012 κατέκτησε το Δεύτερο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη στη Βρέμη της Γερμανίας ανάμεσα σε 52 πιανίστες από όλη την Ευρώπη, ενώ στις 11Νοεμβρίου 2013 θα εμφανιστεί στην St. Johns Smith Square του Λονδίνου συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Λονδίνου.

Γεννήθηκε το 1991 και είναι απόφοιτος με άριστα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με καθηγητή τον κ. Igor Petrin. Ακόμη είναι πτυχιούχος της Shola Cantorum του Παρισιού, με την ανώτατη διάκριση της Σχολής, και του Ελληνικού Ωδείου με Α΄ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή.

Συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο  Mozarteum  του Salzburg με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», υπό τον καθηγητή τον  Rolf Plagge.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ