13.7.2015 17:04

Με εξώδικο στη ΔΕΗ απαντά ο Δήμος Χίου στην παρακράτηση των ανταποδοτικών τελών

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 383.000 ΕΥΡΩ

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν σήμερα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που ασχολήθηκαν για μία ακόμη φορά με το «φέσι» ύψους 383.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τον Δήμο.

Όπως είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμά του ο «π» από τις 9 Ιουνίου η επιχείρηση δεν έχει αποδώσει ως όφειλε τα χρήματα για τα ανταποδοτικά τέλη του διμήνου Απριλίου και Μαϊου με τον Στρ. Γδύση να σημειώνει ότι Οι παρακρατήσεις  οφείλονται στο ακατανόητο λογιστικό  σύστημα  είσπραξης και απόδοσης των ανταποδοτικών εσόδων που εισπράττει με τα τιμολόγια ρευματοδότησης.

Για αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος του Δήμου Χίου έκανε λόγο εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Στ. Καμπούρης σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να επιβιώνει η ΔΕΗ σε βάρος των Δημοτών σε μία τόσο κρίσιμη για την αυτοδιοίκηση στιγμή.

Σε αυτό το πλαίσιο η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική αποστέλλοντας κατ αρχήν εξώδικο στη ΔΕΗ και ζητώντας την άμεση καταβολή των χρημάτων που εισπράττει για λογαριασμό του Δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη.

Σε περίπτωση πάντως που αυτό δεν καταστεί εφικτό ο Δήμος αναμένεται να διεκδικήσει την επίλυση του θέματος στις δικαστικές αίθουσες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ