9.6.2015 15:29

Ηλεκτροπληξία στον Δήμο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Χτύπημα πολλών MW δέχεται το ταμείο του Δήμου Χίου που μόνο τους τελευταίους 4 μήνες καλείται να πληρώσει ποσά άνω των 700.000 ευρώ για την κατανάλωση ρεύματος για δημοτικό φωτισμό, δημοτικά κτίρια, σχολεία, αντλιοστάσια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τους κράτησαν τα ανταποδοτικά

Η αυξημένη κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμό με την ανυπαρξία προσωπικού από τη ΔΕΗ για την καταμέτρηση της κατανάλωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση των δύο τελευταίων λογαριασμών ρεύματος που εκδόθηκαν τον Φλεβάρη και τον Απρίλη.

Έτσι για τον μεν Φλεβάρη προέκυψε το «κοστούμι» των 392.000 ευρώ ενώ αντίστοιχο ποσό αναμένεται να πληρώσει ο δήμος για την μέτρηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης ενώ ο Δήμος θα έπρεπε τον Απρίλιο να λάβει 375.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τελικά ο λογαριασμός των 392.000 ευρώ, όχι μόνο «έφαγε» τα ανταποδοτικά αλλά επιπλέον χρέωσε τον Δήμο κατά 27.000 ευρώ.

«Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τον Ιούνιο αφού το ποσό του λογαριασμού θα είναι το ίδιο αυξημένο με τον προηγούμενο λογαριασμό. Δεν είναι μόνο η αυξημένη κατανάλωση. Είναι και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι λογαριασμοί που εκδίδονταν από τη ΔΕΗ ήταν κατά προσέγγιση. Όταν πρόσφατα τα συνεργεία της εταιρείας έκαναν κανονική μέτρηση και είδαν τη διαφορά της πραγματικής κατανάλωσης τότε βρεθήκαμε μπροστά σε αυτά τα ποσά», εξήγησε ο κ. Γδύσης.

Μοιράζονται τα έξοδα

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να επιμεριστεί ο βραχνάς των λογαριασμών της ΔΕΗ η δημοτική αρχή προσανατολίζεται πλέον σε διάφορες λύσεις με πρώτη απ’ όλες αυτή που επιτάσσει ο κάθε δημοτικός φορέας ή οργανισμός να αναλαμβάνει τα δικά του έξοδα.

Την αρχή σύμφωνα με τον Στρ. Γδύση έκανε η ΔΕΥΑΧ που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει το κόστος των λογαριασμών των αντλιοστασίων. Συνέχεια έχει το Νομικό Πρόσωπο που θα αναλάβει να καλύψει χρηματικά τους λογαριασμούς για τους αθλητικούς χώρος ενώ το ίδιο ευελπιστούν τα στελέχη του Δήμου ότι θα κάνουν και οι σχολικές επιτροπές αναλαμβάνοντας αυτά που τους αναλογούν.

«Αν γίνουν αυτά τα πρακτικά βήματα είναι δεδομένο ότι το κόστος θα πέσει κάτω από τα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο ενώ η ΔΕΗ θα αποδίδει κανονικά στον Δήμο τα ποσά που εισπράττει από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός που έχουμε θέσει σε οποιοδήποτε τομέα», κατέληξε ο κ. Γδύσης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ