16.7.2014 19:41

Μαθητές και μαθήτριες για το Φώτη Αγγουλέ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΡΑ ΣΤΕΛΛΑΣ ΤΣΙΡΟΠΙΝΑ

Μετά το ευτυχές εγχείρημα, της θεατρικής απόδοσης της ζωής και του έργου του ποιητή και αγωνιστή Φώτη Αγγουλέ, βασισμένου σε κείμενα και επιμέλεια της δόκτορα και φιλολόγου Στέλλας Τσιροπινά, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του,  η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επανέρχεται και παρουσιάζει σε μαθητές και κοινό μια ακόμη προσπάθεια, της αυτής φυσικά θεματικής, που εν τέλει «αποκαθιστά» τον κατατρεγμένο από την εποχή του ήρωα, πρωτίστως με τη γνώση μέσα από τη θεατρική τέχνη.

Η Εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή  Αγγουλέ, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του αυτή τη φορά, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση, πάντα υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου των Πολιτιστικών της Θεμάτων, την κ. Τσιροπινά, το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουλίου και ακόμη το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, γνωστό και ως Αστική Σχολή Χίου, στο κέντρο της πόλης και δίπλα στο πρώην Γυμνάσιο Αρρένων.

Διασχολική συμμετοχή

Στις παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου, σε δύο διανομές, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν τα παιδιά, γεγονός που τιμά βασικά και καθοριστικά τα ίδια, αλλά κα το επίπεδο εκπαίδευσης στον τόπο μας, και κατ’ επέκταση το περιβάλλον τους οικογενειακό και κοινωνικό.

Πρόκειται για θεατρική αναπαράσταση της εποχής που έζησε ο ποιητής, σε διδασκαλία και κείμενο της κ. Τσιροπινά και με τη συνεργασία του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου, ο οποίος έχει αναλάβει και το οικονομικό μέρος της προσπάθειας.

Αξιοπρόσεκτες παραμένουν οι θέσεις των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών, ηλικίας δεκατεσσάρων έως δεκαέξι ετών, οι οποίες διατυπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου, χθες το πρωί, κατά την  οποία αναφέρθηκαν στη συλλογικότητα που έμαθαν να εργάζονται, στην αξεπέραστη δουλειά της καθηγήτριάς τους Στ. Τσιροπινά, αλλά και την «ανάταση» που βιώνουν γνωρίζοντας το Φώτη Αγγουλέ και το έργο του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ