20.9.2012 9:17

Μακριδάκης επί Σκηνής

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ

Όπως είχε δημοσιευθεί στον «π» από το καλοκαίρι, ένα ακόμη λογοτεχνικό έργο του Γιάννη Μακριδάκη, «Η άλωση της Κωνσταντίας» παίρνει την άγουσα για το … σανίδι, αυτή τη φορά από τους συντελεστές του Θεάτρου ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, που εντάσσει την παραγωγή στο πρόγραμμα της περιόδου που ξεκινά.                                                                                                                       Είχε προηγηθεί το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, όταν τον περασμένο χειμώνα ανέβασε το τρίτο κατά σειρά έκδοσης μυθιστόρημα του Χιώτη Συγγραφέα «Ήλιος με δόντια».                                                                                                     
Με ανακοίνωσή του το θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ παρουσιάζει ένα πλούσιο και δυναμικό πρόγραμμα, για τη θεατρική περίοδο 2012-2013, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο κλίμα ηττοπάθειας και μιζέριας, που δυστυχώς επικρατεί σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της χώρας, βασισμένο στην αρχή, ότι το θέατρο πρωτοστατούσε πάντα στις δύσκολες συγκυρίες.
 
Η «Άλωση της Κωνσταντίας» στο Θέατρο                                                                                           
Η παραγωγή «Η άλωση της Κωνσταντίας» θα παρουσιαστεί από την κεντρική Σκηνή του Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη, που υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια, ενώ η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου.                                                                      
Για τη διασκευή του κειμένου, από μυθιστόρημα σε θεατρικό σενάριο,  του ομώνυμου βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη, ο κ. Βαλαβανίδης είχε επισκεφτεί τη Χίο στις αρχές του καλοκαιριού και είχε φιλοξενηθεί στη Βολισσό από το συγγραφέα, ώστε με τη συνεργασία τους να μην αλλοιωθεί ή έστω παραλλάξει στο ελάχιστο το πνεύμα του δημιουργού.
Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, όπου δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις. Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα ξεδιπλώνεται, και η συγκινησιακή φόρτιση εναλλάσσεται με το χιούμορ και την ελπίδα.
Παίζουν οι ηθοποιοί Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Κώστας Βελινόπουλος και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.
Δεν απομένει στο ΔΗΠΕΘΕ, ως ο μόνος και πρώτος επίσημος φορέας του τόπου επί τα θεατρικά, να φροντίσει για την εδώ μεταφορά των συγκεκριμένων παραγωγών, τόσο του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας, όσο και του Θεάτρου ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, αφού τουλάχιστον η πρώτη γνώρισε μεγάλη επιτυχία περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα και εδώ είναι η πατρίδα του συγγραφέα, στην οποία εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ