23.7.2014 11:11

Λευτέρης Βενιάδης στον ΙΔΟΜΕΝΕΑ

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

«Καθένας θέλει να ζήσει. Καθένας μας κρέμεται απ' αυτό. Τι είναι κανείς έτοιμος να θυσιάσει ώστε να επιβιώσει; Μπορεί κανείς να κάνει παζάρια με τον Θάνατο; Και όταν το κάνει, πόσο υψηλό είναι το τίμημα;»
Έτσι σχολιάζει ο συγγραφέας Ρόλαντ Σίμελπφενιχ το έργο του «Ιδομενέας» (2008), το οποίο παρουσιάζεται αυτές τις μέρες για πρώτη φορά στη Ελλάδα από το Φεστιβάλ Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη Κυριακή 20, έως και χθες Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, για τρεις συνεχείς παραστάσεις,  παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, με ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών και ανάμεσά τους, παρά τη νεαρή του ηλικία, με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, Χιώτης Λευτέρης Βενιάδης.                                                                                                        

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί  είναι οι Παντελής Δεντάκης, Κλήμης Εμπέογλου, Ακύλλας Καραζήσης , Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Νίνου, Γιάννης Νταλιάνης και Αλεξάνδρα Παντελάκη, ενώ οι παραστάσεις δίνονται  στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260.  Πρόκειται για  το αριστουργηματικό, όπως έχει γραφεί, ονειρικό ταξίδι του σύγχρονου γερμανού συγγραφέα στην ελληνική μυθολογία και τη συναρπαστική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.                                    

Το έργο εκκινεί από τον μύθο του Ιδομενέα, του βασιλιά της Κρήτης, ο οποίος επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο πέφτει σε μια τρομερή θύελλα. Μπροστά στον φόβο του θανάτου ορκίζεται στους θεούς να θυσιάσει το πρώτο ζωντανό πλάσμα που θα συναντήσει αν καταφέρει και φτάσει στην ακτή της πατρίδας. Μόνο που ο πρώτος που συναντά είναι ο ίδιος του ο γιος.Ο Λ. Βενιάδης, πέρα από τη συμμετοχή του στο καστ έχει γράψει και επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, σε ένα έργο όπου συντελούν περί τα εκατό πρόσωπα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ