5.7.2013 12:52

Λαϊκά Παραμύθια στο Citrus

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

  Μέσα στη δροσιά του περιβολιού η Α. Χαραλαμπάκη θα ζωντανέψει όλο τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης της Χίου, ο οποίος αποδεικνύει το  ανά τους αιώνες αυξημένο πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο του τόπου, σήμερα στις 21.00. Η είσοδος είναι μόλις στα 5 ευρώ.

Το Λαϊκό Παραμύθι                                                                                  

«Λαϊκά παραμύθια είναι οι ιστορίες της προφορικής παράδοσης των λαών» αναφέρει η καλλιτέχνης σε σημείωμά της και συνεχίζει: «δεν γράφτηκαν από συγγραφείς, αλλά δημιουργήθηκαν συλλογικά μέσα στα χρόνια. Οι περιοχές όπου δημιουργήθηκαν και οι χρονολογικές απαρχές τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς ίδιες ιστορίες με ποικίλες παραλλαγές υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου.                                             Τα λαϊκά παραμύθια εμπεριέχουν τη σοφία του λαού. Μιλούν άμεσα ή έμμεσα για όλα τα θέματα της ζωής. Περιέχουν σύμβολα που αποκωδικοποιούνται από τον κάθε ακροατή διαφορετικά, σύμφωνα με τις δικές του ψυχικές ανάγκες. Μιλούν στη «γλώσσα» των παιδιών, καθώς απλοποιούν τα θέματα που θίγουν, χρησιμοποιούν μαγικά στοιχεία και τονίζουν κάθε τι σημαντικό με υπερβολή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ