28.3.2014 12:27

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με πολλή συγκίνηση

Αυτό που συνοδεύει αυτήν την πρόσφατη έκδοση των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ του Δημήτρη Φρεζούλη, είναι ένα σύνολο γλυκόπικρων συναισθημάτων, τα οποία θα πρέπει να διακατέχουν τον ίδιο, ως τον εν ενεργεία Νέστορα της χιακής δημοσιογραφίας, αλλά και τον αναγνώστη, το φανατικό εφημεριδολάτρη, το φίλο ή συνάδελφο, τους εκδότες, το συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, όλους μας.
Κάθε χρόνο, μόλις κυκλοφορήσει η συλλογή των άρθρων του Δημήτρη, που δημοσιεύονταν με μαθηματική συνέπεια στις σελίδες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της εβδομαδιαίας πλέον, τι κρίμα, αλλά μακροβιότερης εν κυκλοφορία χιώτικης εφημερίδας, διατυπώνουμε κάποιες σκέψεις, με συμπάθεια, φιλία και χρέος,  ίσως συναδελφικού ή καθωσπρεπισμού, όμως με πάσα ειλικρίνεια διατυπωμένες, γιατί είναι ο Δημήτρης εκείνος, ο αυθεντικός, ο ρομαντικός και πηγαίος Δημήτρης, που η πένα στο χέρι του μετατρέπεται σε θαυματουργό νυστέρι, να τέμνει και να αναδεικνύει αλήθειες, για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις της μικρής μας κοινωνίας.
Τα σημερνά συναισθήματα από τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, γλυκά για τον ίδιο το Δημήτρη και τη δουλειά του, νοσταλγικά για δημοσιογραφικά ήθη που φεύγουν, όπως με πολύ ακρίβεια επισημαίνει στο προλογικό του σημείωμα ο δικός μας Νίκος Δ. Γεωργούλης, συγκινησιακά και πικρά, αφού το τομίδιο των εκδόσεων ΑΛΦΑ ΠΙ, είναι αφιερωμένο στον μεγάλο απόντα εμπνευστή τους, τον Αντώνη τον Παληό, πεισματικό υποστηρικτή της αδιάλειπτης συγκέντρωσης των κειμένων από καταβολής των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ, δημιουργούνται από την πρώτη σελίδα και κορυφώνονται στην τελευταία.
Η στήλη, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του «π», εύχονται για πολλά – πολλά χρόνια ο χιώτης αναγνώστης να απολαμβάνει τα άρθρα του Δημήτρη του Φρεζούλη και ο Γιάννης ο Παληός να έχει τη δύναμη και την ευχέρεια να συνεχίζει τη συγκέντρωσή τους στο πνεύμα και τη μνήμη του Αντώνη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ