8.10.2012 13:33

«Ιστορίες στο Βόρειο Αιγαίο» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα 16 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με γενικό τίτλο «Ιστορίες στο βόρειο Αιγαίο», που δημιούργησαν ισάριθμοι νέοι Έλληνες και Τούρκοι κινηματογραφιστές, προβάλλονται σήμερα Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες δημιουργούς περιλαμβάνεται και ο Χιώτης φωτογράφος και κινηματογραφιστής Στράτος Βογιατζής, που συμμετέχει με το έργο του «Twins».
Τα ντοκιμαντέρ διάρκειας επτά λεπτών το καθένα, είναι καρπός της συνεργασίας οκτώ Ελλήνων και οκτώ Τούρκων κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών, την άνοιξη του 2012 στη Μυτιλήνη και σε πόλεις της άλλης πλευράς του Αιγαίου (Κυδωνίες (Αϊβαλί), Δαρδανέλλια (Τσανάκαλε), Σμύρνη κ.ά), στο πλαίσιο διαπολιτισμικού ευρωπαϊκού προγράμματος, με στόχο να συμβάλει στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς και στη σύνδεση των δύο κοινοτήτων σε τοπικό επίπεδο, μέσω συνεργασιών Τούρκων και Ελλήνων δημιουργών στον τομέα των μέσων επικοινωνίας.
Το πρόγραμμα υλοποίησε το Istanbul Digital Culture and Arts Foundation σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Kαρπός», τουρκικά πανεπιστήμια, την Eταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου «ΑΙΟΛΙΣ» και το πανεπιστήμιο Αιγαίου- Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Θα προβληθούν οι ταινίες: «(Τ)here» της Ζακ Ιωάννου, «Refika» της Özge Deniz, «Özker,Ala la la la la» της Μυρτώς Παπαδογεωργίου, «Roots to the Sounds» της Firuze Karaoğlu, «Opus 2- A perfumer's composition for the North Aegean region» της Αλεξάνδρας Σαλίμπα, «5 Spoons and 1 Knife» της Γεωργίας Τσισμετζόγλου, του Στρατή Βογιατζή, «I Missed the Bus» της Hande Zerkin, «Faster Harder Stronge» της Melisa Üneri, «Eressos Romantica» της Deniz Şengenç, «Neighbor, Do You Have Roka» της Sibil Çekmen, «SLF-NAG» του Δημήτρη Αχλιόπα, «Unbounded-Wildfire in the North Aegean» της Sena Başöz, «Radio Boarding Pass» του Κωνσταντίνου Κουκούλη, «Kopuk»της Gözde Efe, «Souvenir de...» του Γιάννη Αδρίμη.
Τις προβολές στην Ταινιοθήκη προλογίζουν οι Φωτεινή Σιάνου- μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Μαρία Λεωνίδα- σκηνοθέτις, διευθύντρια του Kέντρου «Καρπός» και ο Âli Yurtsever- συντονιστής του Προγράμματος
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ