17.9.2012 16:04

Το Ιωνικό Κέντρο για τον Κ. Αξελό

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ

Διημερίδα αφιερωμένη στον έλληνα φιλόσοφο Κώστα Αξελό,  που απεβίωσε στο Παρίσι το 2010 και αναπαύεται στο ιστορικό κοιμητήρι της παρισινής συνοικίας Μονπαρνάς μαζί με πολλούς άλλους διανοητές και στοχαστές, αλλά και στην απήχηση και την επικαιρότητα της σκέψης του, διοργανώνουν η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών.
Η διημερίδα, με θέμα «Η σκέψη του Κώστα Αξελού στον σύγχρονο κόσμο» και συμμετοχή ελλήνων και ξένων επιστημόνων, στοχαστών και συγγραφέων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, από τις 17.00 έως τις 21.00, στη Γαλλική Σχολή Αθηνών και την επομένη,  Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9.30 έως τις 20.30, στις εγκαταστάσεις του Ιωνικού Κέντρου  Σπουδών, στην Πλάκα.
Μεταξύ άλλων που θα συζητηθούν είναι το δοκίμιό του για τη μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας και σε αναφορά με το διακύβευμα της ελληνικής αυτοσυνείδησης στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και οι θέσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και τη «φιλικότητα» προς τον κόσμο, που αποτελεί βασικό άξονα της σκέψης του.
Συμμετοχές εισηγητών
Ανακοινώσεις θα πραγματοποιήσουν καθηγητές και πανεπιστημιακοί, έλληνες και ξένοι και ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Ιωνικού Κέντρου Ισίδωρος Κιοσέογλου θα αναλύσει «Τα όρια του λόγου, το παίγνιο του κόσμου και η πλανητική σκέψη του Κώστα Αξελού».
Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με μουσική βραδιά και δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, όπου θα κατατεθούν μαρτυρίες φίλων, μεταξύ των οποίων, των Παντιά Σκαραμαγκά, Εύας Καραϊτίδη, της εκδότριας Αλεξάνδρας  Βοβολίνη, Γεωργίας Γιαννακούλια, κ.α.
Πληροφορίες και εγγραφές πραγματοποιούνται στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα, με υπεύθυνη την Servanne Jollivet,( τηλ: 2103679900) και στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών, Λυσίου 11,στην Πλάκα.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ