7.3.2012 9:08

Η παροχή Υγείας πριν τη Σφαγή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σειρά εκδηλώσεων, με ομιλητές κύρους από όλη την Ελλάδα, διοργανώνει αυτή την περίοδο η Ακαδημία Αθηνών, αφιερωμένες στην ιστορία της Ιατρικής και πιο ειδικά της Ιατρικής, επιστήμης ή πρακτικής, κατά το παρελθόν.
Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγεται και ο συμπατριώτης μας ιατρός δερματολόγος, δρ Ιστορίας της Ιατρικής Ανδρέας Μιχαηλίδης, με θέμα: «Τα υγειονομικά της Χίου κατά τις σφαγές του 1822».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την ακρίβεια από το Τμήμα Λαογραφίας της Ακαδημίας, σε συνδιοργάνωση με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12.45, στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού Αρχείου της ΕΤΕ, επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 146.
Η παρουσίαση
Στην παρουσίαση ο δρ Α. Μιχαηλίδης θα αναφερθεί στα ιδρύματα υγειονομικής πρόνοιας που λειτουργούσαν στη Χίο πριν τη Σφαγή, για την οργάνωσή τους, τη συντήρηση και τις υπηρεσίες που παρείχαν.
Τα ιδρύματα, Λοβωκομείο, Νοσοκομείο και Λοιμοκομείο, οι επιστήμονες ιατροί που διέθετε το νησί, αλλά και οι επιστημονικές ή πρακτικές εφαρμογές ίασης που συνηθίζονταν, είναι μερικά από αυτά που θα παρουσιαστούν και αποτελούν αποτέλεσμα των εμπεριστατωμένων και πολυετών μελετών και της έρευνας του φίλου γιατρού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από προτροπή και ενέργειες του κ. Κωνσταντίνου Κόμη, καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φίλου της Χίου, στην οποία και συχνά παραθερίζει, ενώ ευχής έργο θα ήταν να αναλάβει ένας τοπικός φορέας την παρουσίαση της αυτής θεματικής και εδώ στη Χίο.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ