7.3.2012 9:08

Η παροχή Υγείας πριν τη Σφαγή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σειρά εκδηλώσεων, με ομιλητές κύρους από όλη την Ελλάδα, διοργανώνει αυτή την περίοδο η Ακαδημία Αθηνών, αφιερωμένες στην ιστορία της Ιατρικής και πιο ειδικά της Ιατρικής, επιστήμης ή πρακτικής, κατά το παρελθόν.
Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγεται και ο συμπατριώτης μας ιατρός δερματολόγος, δρ Ιστορίας της Ιατρικής Ανδρέας Μιχαηλίδης, με θέμα: «Τα υγειονομικά της Χίου κατά τις σφαγές του 1822».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την ακρίβεια από το Τμήμα Λαογραφίας της Ακαδημίας, σε συνδιοργάνωση με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12.45, στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού Αρχείου της ΕΤΕ, επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 146.
Η παρουσίαση
Στην παρουσίαση ο δρ Α. Μιχαηλίδης θα αναφερθεί στα ιδρύματα υγειονομικής πρόνοιας που λειτουργούσαν στη Χίο πριν τη Σφαγή, για την οργάνωσή τους, τη συντήρηση και τις υπηρεσίες που παρείχαν.
Τα ιδρύματα, Λοβωκομείο, Νοσοκομείο και Λοιμοκομείο, οι επιστήμονες ιατροί που διέθετε το νησί, αλλά και οι επιστημονικές ή πρακτικές εφαρμογές ίασης που συνηθίζονταν, είναι μερικά από αυτά που θα παρουσιαστούν και αποτελούν αποτέλεσμα των εμπεριστατωμένων και πολυετών μελετών και της έρευνας του φίλου γιατρού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από προτροπή και ενέργειες του κ. Κωνσταντίνου Κόμη, καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φίλου της Χίου, στην οποία και συχνά παραθερίζει, ενώ ευχής έργο θα ήταν να αναλάβει ένας τοπικός φορέας την παρουσίαση της αυτής θεματικής και εδώ στη Χίο.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ