11.4.2012 10:41

Η ευθύνη στο δήμο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ

Απάντηση σχετικά με την επιστολή – διαμαρτυρίας των κατοίκων των Μαστιχοχωρίων εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, τονίζοντας ότι η ευθύνη σχετικά με τις βοσκήσιμες εκτάσεις αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου και της Διεύθυνσης Δασών.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Γανιάρης αναφέρει:
«Απαντώντας σε πρόσφατη επιστολή – διαμαρτυρία σας, σχετικά με το πρόβλημα της αυθαίρετης βόσκησης σε ιδιόκτητες εκτάσεις μαστιχοκαλλιέργειας, επισημαίνουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις διαστάσεις του προβλήματος και τη σημασία του. Πράγματι, η προφύλαξη της μαστιχοκαλλιέργειας, που αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τον τόπο μας, επιβάλλει τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων.
Μετά από διερεύνηση του θέματος σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο (Ν.3852/2010 «Καλλικράτης» άρθρο 94, Ν.3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων») διαχείριση βοσκήσιμων εκτάσεων αποτελεί αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου Βαθμού. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων διαχείρισης και χρήσης των βοσκήσιμων εκτάσεων και σχετικών καταγγελιών, αρμόδια να επιληφθεί του θέματος είναι η κατά τόπους Διεύθυνση Δασών.
Από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε εφόσον μας ζητηθεί για την αντιμετώπιση του θέματος».
 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ