16.1.2015 16:40

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η «Γωγώ» της στο Ομήρειο

Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ «π» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Είναι μεγάλη μου χαρά να χαρίσω αυτήν την εκπληκτική δουλειά της Ελένης Γκασούκα στο κοινό της Χίου, με την οποία με συνδέουν προσωπικοί δεσμοί».                                                     

Με τα λόγια αυτά η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η εκπληκτική τηλεοπτική «Ζουμπουλία» ή «Ζούμπι» και επίσης εκπληκτική, όπως διαφαίνεται, «Γωγώ», ξεκίνησε να μιλά στον «π» με την ευκαιρία των δύο θεατρικών παραστάσεων στο Ομήρειο, αύριο Σάββατο 17 και μεθαύριο Κυριακή 18 Ιανουαρίου, με το έργο «Εγώ η Γωγώ».

Το έργο από την πλευρά της ερμηνεύτριας

«Πρόκειται για μια παραγωγή που την προηγούμενη θεατρική περίοδο (2013-2014) ανέβηκε στην Αθήνα, που όχι μόνο απέσπασε την αποδοχή του κοινού, αλλά και δύο σημαντικές διακρίσεις», ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.   Το «Εγώ η Γωγώ», όπως είναι ο ακριβής τίτλος, μετά την επιτυχία της Αθήνας, την τρέχουσα περίοδο ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για ενάμισι μήνα συνεχών επιτυχών παραστάσεων.

Από κει και μετά η πρωταγωνίστρια και η συγγραφέας Ελένη Γκασούκα, που υπογράφει παράλληλα τη σκηνοθεσία, αποφάσισαν να ταξιδέψουν την παραγωγή στην ελληνική περιφέρεια.

Οι παραστάσεις σε Καβάλα, Δράμα, Βόλο, Ηράκλειο έχουν στεφθεί με επιτυχία, κάτι που αναμένεται να συντελεστεί και στη Χίο, «τη Χίο αγαπημένων φίλων, που όμως δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να εμφανιστώ», αναλογίζεται η προσφιλής πρωταγωνίστρια. Με την ευκαιρία, επόμενος σταθμός της «Γωγώς» είναι η Μυτιλήνη.

Οι διακρίσεις

 Τον περασμένο Νοέμβριο, όπως ήδη αναφέρθηκε, η θεατρική παραγωγή απέσπασε δυο εξαιρετικές διακρίσεις.

Αρχικά στον ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού «Αθηνόραμα» για τα θεατρικά βραβεία η Ελ. Γκασούκα απέσπασε το πρώτο ως συγγραφέας, όμως και η πρωταγωνίστρια τιμήθηκε για την ερμηνεία της και τη γενικότερη προσφορά της στην τέχνη.                                            

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, σε μια λαμπρή τελετή στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, κατά την απονομή των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων 2014, θεσμό από το 1980, συμπεριέλαβε την κ. Κωνσταντινίδου μεταξύ άλλων επίσης σημαντικών συναδέλφων της.

Η υπόθεση της Γωγώς

Πρόκειται για μια προσωπική αναμέτρηση, όπου το κωμικό και το δραματικό στοιχείο εναλλάσσονται στον παραληρηματικό μονόλογο της ηρωίδας, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, με αριστουργηματική ερμηνεία. Μια κωμωδία που πραγματεύεται την πολυτέλεια του σύγχρονου ανθρώπου να έχει κατάθλιψη ή μια τραγωδία που αφορά στη μοναξιά και τον αποκλεισμό, ως απόλυτη ανθρώπινη μοίρα, όπως χαρακτηριστικά έχει γραφεί.

««Η Γωγώ, ίσως, έχει τη δύναμη να προσαρμοστεί σε κάθε ασυνήθιστη συνθήκη, σε ό,τι κι αν προκύψει. Ίσως και όχι.  Είναι ταυτόχρονα μπροστά στο αδιέξοδο και στη λύτρωση. Όπως όλοι οι εγκλωβισμένοι, αλλά κι όπως αυτοί που δεν παρατούν τον αγώνα στα μισά».                         

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ