5.8.2015 17:30

Η «Βγερού» στον Καστρομηνά

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Με την παρουσία της σκηνοθέτη Κορίνας Βασιλειάδου, ο συγγραφέας Γιώργος Χατζόπουλος και η ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα παρουσίασαν στους δημοσιογράφους του νησιού, την θεατρική πλέον «Βιερού», που ανεβαίνει την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου στο θερινό δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στον Καστρομηνά.

Το έργο, με το αντιπολεμικό πνεύμα, αλλά και με την ανάδειξη της «εσωτερικής πάλης» μιας σύγχρονης γυναίκας που πολεμά να αποτινάξει τη συζυγική προδοσία, είναι μια παράλληλη παράθεση βιωμάτων και συναισθημάτων, στο χθες και το σήμερα, όπως ο συγγραφέας τελικά γνωρίζει να κάνει, κάτι που καταδεικνύεται και από τα άλλα δύο του θεατρικά που φέρουν την υπογραφή του.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Χίου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου και στον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν περιοδεία σε όλο το νησί.

Με οδηγό το Στυλιανό Βίο

Αυτό που έχει συγκλονίσει τους συντελεστές, είναι η επαφή τους με σημεία του νησιού που αναφέρονται στις πηγές, όπως για παράδειγμα η σπηλιά στο Λιθί, την οποία και επισκέφθηκαν. Όπως ήδη έχει αναφερθεί, ο Γ. Χατζόπουλος συνέγραψε το έργο του, μετά από την επαφή του με τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες διασωθέντων, από τον Στυλιανό Βίο.

«Η Χίος είναι ένας τόπος που η Ιστορία γίνεται αντιληπτή σε κάθε της σημείο» παρατηρεί ο δημιουργός και συνεχίζει: « Είναι αυτό που δεν μπορώ να βιώσω για τη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκα και ο λόγος είναι ότι είμαι παιδί προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και τον Πόντο. Οι μνήμες δηλαδή και οι διηγήσεις στο περιβάλλον μου αφορούν μέρη από τα οποία οι πρόγονοί μου έχουν εκδιωχτεί».

Οι παραστάσεις έχουν οριστεί για τις 21.15, με είσοδο τα 10 ευρώ, ενώ στα σημεία προπώλησης, το βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ, τα καταστήματα ΕΝΔΥΩ, τα MASTICHASHOPS και το καφέ ΡΟΔΙ, το εισιτήριο διατίθεται στα 8 ευρώ.

Κοινοποίηση στο FACEBOOK

10 μονές προσκλήσεις για την παράσταση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά στις 7,8 και 9 Αυγούστου δωρίζει στους αναγνώστες του το Politischios.gr. Για να κερδίσει κανείς την πρόσκληση θα πρέπει  να κοινοποιήσει την εικόνα της αφίσας της παραγωγής στο προφίλ του, όπως δημοσιεύεται στην σελίδα του fb «Βγερού γλυκά φανού».

Η κοινοποίηση θα πρέπει να γίνεται δημόσια ώστε να είναι ορατή από τους διαχειριστές της σελίδας του «π», σε διαφορετική περίπτωση δεν προσμετράται. Οι κοινοποιήσεις με τα περισσότερα like θα κερδίσουν από μία δωρεάν πρόσκληση.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 10 το πρωί της Παρασκευής και τα ονόματα θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας του «π» στο Facebook.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ