17.8.2012 9:54

Η Βενετσάνου συναντά το Θεοδωράκη

- ΣΤΗΝ «ΚΑΛΗ ΑΥΛΗ» ΤΟΥ CITRUS ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ

 
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις του φετινού καλοκαιριού πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 21.00, στην  «Καλή Αυλή» του πολυχώρου CITRUS, όπου η Νένα Βενετσάνου θα μας ταξιδέψει στον λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από μία μουσική αναδρομή στο ρεπερτόριο του συνθέτη, που συνδυάζει την βαθιά εμπνευσμένη μελωδία με την λόγια γραφή του. Την μοναδική φωνή της Νένας Βενετσάνου, συνοδεύει ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, στην κλασική κιθάρα.
 
Οι συντελεστές  
Η Νένα Βενετσάνου είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και τραγουδοποιός που επιμένει σε μια άλλη εικόνα μακριά από την τρέχουσα «ροζ» αντίληψη για το τραγούδι, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολυχώρου. Με ένα τραγουδιστικό πρότυπο, διαμορφωμένο από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού τραγουδιού επιλέγει συνειδητά τη στάση της μέσα σ’ αυτό, συνδυάζοντας τη σοβαρότητα με την αμεσότητα για να υπερασπιστεί το καλό ελληνικό τραγούδι. Με τον Μίκη Θεοδωράκη έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο βασικό ρεπερτόριο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τα Μουσικά Σύνολα.
Οι συνεργασίες της με τους Μάνο Χατζιδάκι, Ν. Μαμαγκάκη, Ν. Μαυρουδή, Luis Luch, Αγγελική Ιονάτου, Michel Moutanaro, Ν. Κυπουργό, Λ. Πλάτωνος, Μαρίζα Κωχ, αλλά και πολλούς άλλους, έχουν γίνει σταθμός, τις τελευταίες δεκαετίες, στα μουσικά πράγματα της χώρας.
Πέρα από αυτά η Νένα Βενετσάνου έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες: Metropol Orchestra Utrecht, National Orchestra Kieve, Ossipof Orchestra Moscou, Oxford Orchestra England, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Μόσχας, Ορχήστρα του 21 αιώνα Μόσχας, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης.  
Ο Δημήτρης Παπαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και σε ηλικία 13 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου. Τελείωσε το Ωδείο και πήρε το πτυχίο του το 1976. Τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του όσο και μετά την αποφοίτησή του δίδαξε σε διάφορα Ωδεία. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες με πολλούς συνθέτες, με πρώτο και κύριο το Μίκη Θεοδωράκη και πιο συγκεκριμένα στα έργα Αρχαίος Άνεμος, Canto General, ή ως σολίστ στην όπερα Αντιγόνη).
Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Ηλία Ανδριόπουλο, το Μάριο Τόκα, το Γιάννη Γλέζο και τη Μαρίζα Κωχ, τον Δημήτρη Λάγιο και τον Θάνο Λούκα. Είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».
Η είσοδος είναι 12 ευρώ, ενώ σε παιδιά κάτω των 12 ετών ελέυθερη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ