28.3.2014 12:15

Η «Αρπαγή» στο πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ Μ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ».

Με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «επιστρατεύει» το έργο της Μαίρης Παπακωνσταντίνου και την ίδια φυσικά, διοργανώνοντας ατομική της έκθεση με θεματική την «Αρπαγή της Ευρώπης».
Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου «Κωστής Παλαμάς», στη συμβολή των οδών Ακαδημίας 48 και Σίνα, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 19.00 και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Απριλίου.
Συνδιοργανωτές με το Πανεπιστήμιο, θέτουν την Έκθεση υπό την αιγίδα τους, η International Association for the Promotion of Women of Europe (AIPEE)- «Women of Europe Award» και η Διεθνής Ένωση Ζωγράφων –Γλυπτριών.

Τα εγκαίνια

Στην τελετή των εγκαινίων θα προΐσταται ο δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ιδιαίτερους και στενούς δεσμούς με τη Χίο, οι κκ Γεώργιος Κρεατσάς και Λαυρέντιος Δελλασούδας.
Η συλλογή «Η αρπαγή της Ευρώπης», αποτελείται από μια εκτενή σειρά γλυπτών μικρού σχήματος, τα οποία αναπαριστούν όλο τον αρχαίο μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, έχει αποσπάσει ευμενείς κριτικές από διεθνείς καλλιτεχνικές ενώσεις, σωματεία και ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ έχει φιλοξενηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η συμπατριώτισσά μας καλλιτέχνης, όπως είναι γνωστό, χαίρει αναγνωρίσεως σε όλο τον κόσμο, έχει αποσπάσει εξαιρετικές διακρίσεις παγκοσμίως και έργα της κοσμούν δημόσια και ιδιωτικά μουσεία ή και συλλογές, όπως και άλλα σε εξωτερικούς κεντρικούς χώρους πολλών μεγαλουπόλεων ανά τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, πέρα από έργα που η ίδια έχει προσφέρει και κοσμούν την πόλη και χωριά της Χίου, τις Οινούσσες και τα Καρδάμυλα, δημιουργίες της υπάρχουν στην Αθήνα, το Κορωπί, τη Γλυφάδα και αλλού.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ