2.7.2012 15:34

Η 16η EUROCLASSICA είναι γεγονός

ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με συνέπεια που ξεπερνά τη δεκαπενταετία και παρά τις αντιξοότητες, που χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν, την προσεχή Παρασκευή 6 Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες της 16ης συνόδου της EUROCLASSICA, της πλέον πνευματικής διοργάνωσης που συντελείται στη Χίο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και την απόλυτο ευθύνη της διευθύντριας της Ομηρικής Ακαδημίας δρα Φοιλολογίας Μ. Ε. Γιατράκου.
Το επίκεντρο παραμένει πάντοτε το ΟΜΗΡΕΙΟ, όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των συναντήσεων, ανακοινώσεων και τοποθετήσεων, με συμμετέχοντες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, διαπρεπών και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πρυτάνεων και καθηγητών πανεπιστημίων, διδακτόρων, ερευνητών και φοιτητών από    
Διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Γεωργία, Ελβετία, Κίνα, Λιθουανία, Ισπανία, Ρωσία, Συρία και Κύπρο. Από το πανεπιστήμιο της μεγαλονήσου περίπου τριάντα φοιτητές, οι οποίοι όχι μόνον θα παρακολουθήσουν μαθήματα πάνω στα Ομηρικά έπη αλλά και θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα μουσικοχορευτικό με χορούς και τραγούδια της Κύπρου και της Χίου θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.
Θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα, επίσης στα Καρδάμυλα, στις Οινούσσες, στη Δασκαλόπετρα και με κάθε επισημότητα στο «ΟΜΗΡΕΙΟ» στις 13-7-2012, στις 21.00. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, άλλες  προσωπικότητες και βεβαίως όλοι οι σύνεδροι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ