2.7.2014 21:38

Χορηγίες που τιμούν τη Χίο και τη χώρα

Η «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ» ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Ο πρόξενος Θ. Τσακίρης, η σύζυγος του Ήβη, οι έπαρχος και δήμαρχος του Σελτσούκ που ανήκει η Έφεσος, με την υπεύθυνη ΔΣ της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ Α. Λαγού. 

Συν-χορηγός με κολοσσιαίες οικονομικές μονάδες, η χιώτικη εταιρία κρασιών, η ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ με έδρα την ερημωμένη πια Αμανή, έδωσε ηχηρό «παρών» στα απέναντι παράλια, συμμετέχοντας και ενισχύοντας μια μεγάλη πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, με διοργανωτή το Προξενείο μας στη Σμύρνη.

Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της λήξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διπλωματική μας αντιπροσωπεία στην Τουρκία διοργάνωσε μεγάλη συναυλία στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου με το Μάριο Φραγκούλη και τίτλο «Ο Μάριος Φραγκούλης στην Έφεσο».

Μεγάλο μουσικό γεγονός

Το μεγάλο μουσικό γεγονός, όπως το χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σμύρνης, μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, με εξαιρετικές εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής και σολίστ παγκοσμίου φήμης.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, υπό τον πρόξενο κ. Θεόδωρο Τσακίρη, έναν διπλωμάτη που έχει τάξει εαυτόν στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη για τη Χίο και διευκολύνει να αυξηθεί το τουρκικό ρεύμα επισκεπτών στα νησιά μας, παρουσίασε στο φιλότεχνο κοινό της ευρύτερης περιοχής της Εφέσου, ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που τιμά την Ελλάδα και το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 27 Ιουνίου, το τουρκικό κοινό και οι παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής, απόλαυσαν 75 άτομα περίπου από την ορχήστρα της  Izmir State Opera, το Ballet Orchestra και από την ελληνική Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του μεγάλου μας μουσικού Λουκά Καρυτινό, ενώ ο τενόρος Μαρίος Φραγκούλης απέδωσε άριες και αποσπάσματα από το κλασσικό διεθνές ρεπερτόριο, συνεπικουρούμενος με τη συμμετοχή της Τουρκάλας σοπράνο Aytul Buyuksarac.

Όλοι μαζί αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό σύνολο, οπτικό και ακουστικό αριστούργημα, με το δεύτερο μέρος να είναι αφιερωμένο στους δύο κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, το Μάνο Χατζιδάκι και το Μίκη Θεοδωράκη, με τη «Φαίδρα» του τελευταίου να αποδίδεται από τους δύο ερμηνευτές μαζί.

Οι χορηγοί

Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι η συνδρομή των ελληνικών επιχειρήσεων σε παρόμοιες μεγάλες διοργανώσεις ενισχύουν τις προσπάθειες των διπλωματικών μας αποστολών, στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και κατ’ επέκταση στην προβολή διεθνώς της ίδιας της χώρας, των θεμάτων και των θέσεών της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τρεις μόνο ελληνικές μονάδες συνέβαλαν, διαφορετικού μεγέθους μεταξύ τους, όμως η συμμετοχή της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ, σε κάθε περίπτωση μας αφορά, σαν τόπο τουλάχιστον και τιμά τη χιώτικη οικονομική δραστηριότητα, σε επίπεδα πολύ διαφορετικά από τα δεδομένα του νησιού.

Για την ακρίβεια οι δύο άλλοι χορηγοί της Συναυλίας ήταν η  AEGEAN AIRLINES και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο μέχρι πρότινος στην Ανατολική Μεσόγειο, το πολύ γνωστό ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ.

Η Αριούσιος είναι μόνιμος χορηγός των εκδηλώσεων του προξενείου μας στη Σμύρνη, θεωρώντας ιδιαίτερη τιμή και συνεισφορά, στην προσπάθεια διατήρησης του ελληνικού στοιχείου και προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην απέναντι ακτή.

Εκλεκτές παρουσίες

3.	Ο Παναγιώτατος κκ Βαρθολομαίος με τον αντιπρόεδρο της Βουλης Γ. Καλαντζή.

Τη συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, θέλοντας να δώσει τη βαρύνουσα σημασία που έχουν οι ελληνικές πρωτοβουλίες στην τουρκική επικράτεια.

Πέρα από τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Καλαντζής, ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Κυρ. Λουκάκης, δήμαρχοι και έπαρχοι της περιοχής της Σμύρνης, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, πρέσβεις και πρόξενοι άλλων κρατών, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και των κοσμικών κύκλων της Σμύρνης, όπως και εκπρόσωποι των χορηγών της εκδήλωσης, με την ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΕ να εκπροσωπείται από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και παλιά συνεργάτιδα του «π» Άννα Λαγού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ