29.10.2013 18:06

Το Φεστιβάλ της Ευαγγελίας Θαλασσινής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ» Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΕΙΔΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑΣ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, το Φεστιβάλ «ΑΕΙΔΕ», μια καλλιτεχνική συνάντηση στον προσωπικό χώρο δημιουργίας της Χιώτισσας ηθοποιού και σκηνοθέτη Ευαγγελίας Θαλασσινής (ή Χαζάκη), το γνωστό ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ, στο κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένη στη μουσικότητα που περιέχουν τα ελληνικά κείμενα.

 Στη διάρκεια της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν performances, εικαστικές εκθέσεις, μουσικά δρώμενα και διαλέξεις, που αποτέλεσαν μια πρωτογενή πειραματική δημιουργική πράξη επαναπροσδιορισμού της έννοιας της μουσικότητας του λόγου στα ελληνικά κείμενα από καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημιουργούς διαφορετικών χώρων.

 Η δημιουργία το Φεστιβάλ  «ΑΕΙΔΕ» έρχεται να καλύψει ένα κενό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, όσων αφορά την παρουσίαση δημιουργών του λόγου και την συνάντηση τους στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας όπως είναι ένα φεστιβάλ.

Στόχος του Φεστιβάλ

Στόχος του Φεστιβάλ «ΑΕΙΔΕ» ήταν να γίνει αφορμή συνάντησης, έρευνας ,γόνιμης ανταλλαγής και παρουσίασης  δημιουργών ετερόκλιτων χώρων,  που ως κεντρικό  άξονα στην εργασία  τους έχουν την προσέγγιση των ελληνικών κειμένων.

Η Ευαγγελία στην προσπάθεια αυτή είχε συνεργάτη και συμπαραστάτη, μια άλλη ανήσυχη παρουσία στο χώρο των σκηνικών τεχνών, την  performer Βίλμα Ροδίου.      

Η συμμετοχή του φιλότεχνου κοινού στις δράσεις του Φεστιβάλ ήταν με εθελοντική συνεισφορά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ