4.3.2014 10:16

«Έπεσαν οι μάσκες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πυρά κατά της δημοτικής αρχής του Π. Λαμπρινούδη, εξαπολύει μέσα από μακροσκελή ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου με αφορμή την επαναφορά του ζητήματος της επέκτασης σύμβασης του ΝΠΔΔ με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πανδώρα».

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για εκβιαστικά διλήμματα σε γονείς και εργαζόμενους σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις θα αποτελέσουν στο μέλλον, όχημα πλήρους κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ.

«Όμως τα πράγματα μάλλον δεν πήγαν όπως τα περίμεναν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, γι αυτό και με πολιτικό θράσος εγκαλούσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση, με επιχειρήματα του τύπου να πάει στη Β. Κορέα ή ότι είμαστε η φωνή των Σπηλαίων, δείχνοντας το βαθύ αντικομουνισμό τους, που απορρέει από τη θέση τους ως υπηρέτες της σημερινής βαρβαρότητας που καταρρακώνει το λαό μας.

Η έγκριση της επέκτασης της σύμβασης, η οποία παρουσιάστηκε από τη δημ. Αρχή ως η μόνη λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, έγινε με τρόπο εκβιαστικό. Η δημ. Αρχή φάνηκε όχι απλώς ανεπαρκής και ανίκανη, ώστε να εξασφαλίσει προσωπικό με συμβάσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες των σταθμών έγκαιρα, αλλά ιδιαίτερα πρόθυμη να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στο δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών παροχών, που – αν είχε λίγο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που την ανέδειξαν – θα έπρεπε σήμερα να προασπίζουν.

Εσκεμμένα ο κ. Μυριαγκός, πρόεδρος του ΝΠΔΔ,  με τις πλάτες του Δημάρχου έφερε τα πράγματα εκεί που ήθελε, εσκεμμένα περιορίστηκε στον «αγώνα» δι αλληλογραφίας, εσκεμμένα έστειλε την τελευταία ώρα τον προγραμματισμό προσλήψεων , πού ούτε τον πίστεψε ούτε τον πάλεψε, για να περάσει ο εκβιασμός προς τους γονείς περί κλεισίματος των σταθμών και να ανεμίζει τις υπογραφές τους ως τρόπαιο στο ΔΣ.

Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ιδιωτικοποίηση αυτών των λειτουργιών και τα κόστη που θα κληθούν αργότερα να πληρώσουν, ακόμα και με κλείσιμο σταθμών , που δεν είναι κερδοφόροι, όπως έγινε σε άλλους δήμους ή με υπέρογκες αυξήσεις, όπως προσπάθησαν δήμαρχος και Πρόεδρος να περάσουν στα μέσα της χρονιάς και δεν τους βγήκε λόγω που ξεσηκώθηκαν και οι ίδιοι μαζί με εμάς. Ο κατήφορος της δημοτικής αρχής δεν είναι ανθόσπαρτος για τις κοινωνικές υπηρεσίες όπως οι παιδικοί σταθμοί κι αυτό ας το λάβουν υπόψη τους οι γονείς των παιδικών σταθμών., αλλά και οι εργαζόμενοι.

Κερασάκι στην τούρτα, που αποδεικνύει πώς οι Κοιν.Σ.Επ. Θα λειτουργήσουν ως μέσο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και επέκτασης των ήδη επισφαλών και ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ  αφήνουν και πεδίο δόξης λαμπρό στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία – η οποία θα κάνει μπίζνες με προίκα από τους πόρους του δήμου – ήταν η παρουσία του κ. Μήτσουρα, ο οποίος κατήγγειλε το Δήμαρχο και τον κ. Μυριαγκό διότι δεν τον αφήνουν να καταθέσει κι εκείνος προσφορά για να αναλάβει η δική του Κοιν.Σ.Επ. τους δημοτικούς σταθμούς , αποδεικνύοντας με τον τρόπο του το κερδοσκοπικό παιχνίδι που στήνεται στο Δήμο μας και σε όλους τους δήμους για την πάταξη δήθεν της ανεργίας! Έφτασε μάλιστα να μιλήσει για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος λόγω που εκείνος είναι φθηνότερος από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πανδώρα»,, όταν η προς ψήφιση σύμβαση της επιχείρησής του με το Δήμο προέβλεπε  ίδια συμμετοχή 114,64 ευρώ περίπου εκ μέρους του,  ενώ ο δήμος συμμετείχε με 80000 ευρώ.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής σ’ αυτόν τον επιχειρηματικό κυκεώνα μπλέκει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου!

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η μεθόδευσή της αφού:

1ον) αγνόησε την προηγούμενη απόφαση του δημ. Συμβουλίου που έλεγε ότι το ζήτημα των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα επανεξεταστεί κανονικά στο Δημοτικό Συμβούλιο

 2ον) Έφερε το θέμα προς συζήτηση μαζί με περισσότερα από 80 θέματα, αρνήθηκε να συζητηθεί νωρίτερα παρουσία πολιτών, μιας και η θέση του στην ημερήσια διάταξη ήταν προ το τέλος , μια προφανή προσπάθεια δηλαδή να συνεχίσει να εμπαίζει όλους μας . Για εμάς είναι σαφές ότι η δημ αρχή Λαμπρινούδη συνεχίζει να αγνοεί όλες τις αντιδράσεις στην πολιτική αυτή, διότι είναι άξια εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλονται από την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν ήταν όμως μόνο το ζήτημα της ΚοινΣΕπ Πανδώρα το μόνο σημείο που εξέθεσε το δήμαρχο και τους συμβούλους του.

 Μια σειρά θεμάτων αφορούσαν απευθείας αναθέσεις έργων, μία κλασική τακτική του δημάρχου, η οποία είναι σαφές ότι επεκτείνεται όλο και περισσότερο ενόψει των εκλογών, γεγονός που δεν μπόρεσε να κρύψει κατηγορώντας όλους τους άλλους για  προεκλογικές τακτικές .

Έτσι με αυτούς τους τρόπους προσπαθεί να κρατήσει και να διευρύνει την εκλογική του πελατεία στα συντρίμμια της ζωής των περισσότερων δημοτών μας, που η ανεργία και η ανέχεια τους τσακίζει.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με παρρησία, τόλμη και καθαρότητα απόψεων κατέθεσε την πρόταση  για όλες τις απευθείας αναθέσεις να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή μαζί με τον δήμαρχο και εκπροσώπους του συνδικάτου οικοδόμων, και από τον κατάλογο που το συνδικάτο έχει στο σωματείο τους,   να δοθούν στην οικονομική επιτροπή κατά σειρά σε όλους  οι απευθείας αναθέσεις , αντί να επιλέγει μόνος του ο Δήμαρχος  κατά πώς τον βολεύει και εξυπηρετεί.

Εφόσον  δεν αποδέχθηκε  την πρόταση μας, της ίσης μεταχείρισης , η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταψήφισε όλα τα έργα  των απευθείας αναθέσεων, δηλαδή αυτά που είχαν προϋπολογισμό μέχρι 20.000€, αφού ήταν ρουσφετολογικά, με ονοματεπώνυμο!

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, για πολλοστή φορά φάνηκε ότι έχουμε απέναντί μας μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή, μια δημοτική αρχή κατ εικόνα και ομοίωση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των πολιτικών που βούλιαξαν τη χώρα , που εκτός των άλλων  είναι γαντζωμένη στη διοίκηση του Δήμου , με ένα παρασιτικό στην πλειοψηφία του στρώμα, που θρέφεται από τον ιδρώτα του χιώτικου λαού. Είναι επιτακτικό να ανατραπούν, να φύγουν από τη δημοτική αρχή , να τους «μαυρίσει» ο λαός μας πολιτικά, οικονομικά και ηθικά κριτήρια.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση τέσσερα χρόνια τώρα, να βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων, να κατακτήσει τη Δημοτική αρχή για να μετατρέψει το Δήμο σε βασικό πυλώνα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών για όλους τους αδικημένους και όχι μόνο για την αυλή των λίγων εχόντων και κατεχόντων, να υπερασπίσει το λαό από τις επιθέσεις  των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ