20.6.2012 16:57

Εορτασμοί Ολοκαυτώματος Ψαρών

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη 21 και ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή 24 Ιουνίου οι επετειακές εκδηλώσεις του δήμου Ψαρών για τα 188 χρόνια από την καταστροφή του μαρτυρικού νησιού από τους Τούρκους.
Αύριο το απόγευμα και μετά τον εγκαινιασμό δύο θεματικών εκθέσεων, Φωτογραφίας και Παλαιών Λαογραφικών Αντικειμένων, εγκαινιάζεται η δημοτική Βιβλιοθήκη Ψαρών «Κωνσταντής Κοτρόζος», ενώ την Παρασκευή παρουσιάζεται το τελευταίο βιβλίο του Δημητρίου Ανδριάνα «100 χρόνια Φάρου Ψαρών» και τιμάται ο συγγραφέας για το συνολικό του έργο.
Το Σάββατο θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στα εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης και τρισάγιο για τις ψυχές των θυμάτων, ενώ το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνει ο δραστήριο πολιτιστικός σύλλογος των Ψαρών «Κωνσταντίνος Κανάρης», με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικά του τμήματα.
Η κορύφωση των εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, έρχεται την Κυριακή με την άφιξη των επισήμων από τη Χίο, την τέλεση δοξολογίας και επιμνημόσυνης δέησης και τρισάγιου στο χώρο της οικίας του μεγάλου Ψαριανού της Επανάστασης Κων. Κανάρη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ