15.1.2015 12:19

Εκτός Ομηρείου οι κομματικές συγκεντρώσεις

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ομηρείου και το άμεσο της διεξαγωγής των εκλογών, έδωσαν την ευκαιρία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου, να το απαλλάξει από την εμπλοκή του στην προεκλογική διαδικασία.

Η διεξαγωγή εκλογών στην καρδιά του χειμώνα αναγκάζει τους κομματικούς μηχανισμούς να αναζητούν κλειστούς χώρους μεγάλης χωρητικότητας, χωρίς η πόλη να προσφέρει πολλές κατάλληλες επιλογές, πέραν των μεγάλων ξενοδοχείων.

Στο δίλλημα για το αν πρέπει ή όχι να παραχωρείται το Ομήρειο σε κομματικές εκδηλώσεις, λύση έδωσε η σύγκλιση από την πρόεδρο Εύη Καλκούνη έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ώστε να υπάρξει συλλογική απόφαση για το θέμα και μάλιστα χρονικά πρόσφατη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη του Δ.Σ. τάχθηκαν με την άποψη ότι το Ομήρειο δεν πρέπει να διατίθεται και για λόγους αρχής -με μόνο μειοψηφούντα το Στέλιο Καμπούρη-, αλλά κυρίως και για την αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων, σαν την καθαριότητα του χώρου, το πρόσθετο κόστος από την ακύρωση εκδηλώσεων ή ακόμη χειρότερα την αποφυγή επιβολής ρήτρας από διοργανωτές-ιδιωτικούς φορείς. 

Μέχρι σήμερα πάντως υπήρχε άτυπη απόφαση για μη παραχώρηση, που όμως έχει καταστρατηγηθεί κατά καιρούς, ποτέ όμως σε προεκλογική περίοδο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ