19.3.2012 12:07

Εκδήλωση τιμής στον αστροφυσικό Στ. Κριμιζή

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 
«Ο κ. Κριμιζής με το πρωτοπόρο επιστημονικό του έργο και την όλη του δράση και καταξίωση, μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες, τιμά τη Χίο και συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην Πατρίδα», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η πρόεδρος του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιπίδη, για το μεγάλο Έλληνα επιστήμονα  Χιώτη ακαδημαϊκό, τον αστροφυσικό με την τεράστια και παγκόσμια αναγνώριση Σταμάτη Κριμιζή.
Όλα αυτά στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, προς τιμή του κ. Κριμιζή, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου, όπου με την παρουσία του, τίμησε με τη σειρά του, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ανάμεσα σε πλήθος επιλέκτων συμπολιτών της χιακής παροικίας στην πρωτεύουσα.
 
Ο νοικοκύρης του Διαστήματος
Για το τιτάνιο επιστημονικό έργο, πολυσχιδές και ανεκτίμητο, την παράθεση των αναρίθμητων διακρίσεων, εθνικών και διεθνών, την  πορεία, τα επιτεύγματα, τα αξιώματα και εν τέλει την ανθρώπινη και επιστημονική καταξίωση του νεαρού Χιώτη από το Βροντάδο, απ’ όπου ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, για να γίνει κορυφαίος αστροφυσικός, συντονιστής πολλών διαπλανητικών αποστολών της ΝΑSΑ και χαρτογράφος του Διαστήματος, μίλησε ο καθηγητής 
Φυσικής του Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών  Μουσάς, ο οποίος τον αποκάλεσε «νοικοκύρη του διαστήματος».
Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι σήμερα επίτιμος Διευθυντής του Τομέα Διαστήματος του Πανεπιστημίου Τζων Χόπκινς των Η.Π.Α., μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, έχει σχεδιάσει τα όργανα του διαστημόπλοιου Voyager της NASA, έχει διατελέσει επιστημονικός  σύμβουλος Προέδρων των Η.Π.Α., μέλος ή πρόεδρος σε αναρίθμητες επιστημονικές  επιτροπές και από τον Οκτώβριο του 2010, διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος, παίρνοντας το λόγο για να ευχαριστήσει, αναφέρθηκε περισσότερο στις νέες του ανησυχίες και στόχους, ως πρόεδρος του ΕΣΕΤ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ