4.2.2013 12:04

Εκδηλώσεις μνήμης για το Wiril

ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ. ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Χίου τιμά Σουηδούς και Έλληνες εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στην προσπάθεια ανακούφισης των λιμοκτονούντων Χιωτών, προς το τέλος της Γερμανικής Κατοχής, όσο και τα άλλα θύματα, τους απλούς πολίτες, από το βομβαρδισμό του πλοίου «WIRIL».
Την ημέρα της θλιβερής επετείου, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 10.00, τελείται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, μνημόσυνο, το οποίο θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία και τρισάγιο στο χώρο της αναθηματικής μαρμάρινης πλάκας (μπροστά στο Τελωνείο Χίου), με κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και φορείς του τόπου. 
Τη διαφορά στο φετινό εορτασμό κάνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΑΛΦΑ ΠΙ «ΥΠΟΘΕΣΗ WIRIL. Επεισόδιο Πολέμου. Χίος, 7 Φεβρουαρίου 1944» του Κυριάκου Ντελόπουλου, στο Ομήρειο, στις 19.00.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
-  Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής, ιατρός Ανδρέας Μιχαηλίδης με θέμα «Η περίθαλψη των τραυματιών του Wiril» και
ο συγγραφέας του βιβλίου  Κυριάκος Ντελόπουλος,  με θέμα « Υπόθεση Wiril. Από την ιστορία στον θρύλο».
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ